Turkijos prezidentas kaltina JT taikdarius kurstant smurtą Kipre | KaunoDiena.lt

TURKIJOS PREZIDENTAS KALTINA JT TAIKDARIUS KURSTANT SMURTĄ KIPRE

  • 2

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) pirmadienį apkaltino Jungtinių Tautų taikdarius, kad jie kurstė smurtą, per kurį padalytoje Kipro saloje buvo užpulti keli agentūros misijos nariai.

„Fizinė JT pajėgų intervencija į [Šiaurės Kipro] teritoriją praėjusį penktadienį yra nepriimtina“, – sakė R. T. Erdoganas.

Jis taip pat pavadino taikdarių veiksmus neteisėtais ir nehumaniškais.

Konfrontacija tarp Kipro turkų pajėgų ir JT taikdarių įvyko penktadienį Piloje – etniškai mišriame kaime, esančiame prie JT prižiūrimos žaliosios linijos, skiriančios tarptautiniu mastu pripažintą Kipro Respubliką ir atsiskyrusią tik Turkijos valstybe pripažįstamą darinį šiaurėje.

JT misija rytinėje Viduržemio jūros saloje pranešė, kad jos taikdariai buvo užpulti, kai bandė užkirsti kelią „neleistiniems statybos darbams“ netoli Pilos – vienintelio kaimo, kuriame greta gyvena Kipro graikai ir turkai.

Šiaurės Kipro Turkų Respublikoje, kurią 1983 metais paskelbė Kipro turkų lyderiai ir kurią pripažįsta tik Turkija, valdžios institucijos JT misijos kaltinimus atmetė kaip nepagrįstus.

Europos Sąjungai priklausantis Kipras yra padalytas nuo 1974 metų, kai Turkijos pajėgos, atsakydamos į karinį perversmą, kurį rėmė tuo metu Graikiją valdžiusi chunta, okupavo šiaurinį salos trečdalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pakrante

Su šituo veikėju dar bus problemų,kaip ir su orbanu !

Ciurka

Amzinai kuom nors nepatenkintas, priimk tokius i es tai batai visiems

SUSIJUSIOS NAUJIENOS