Turkijos prezidentas nepriėmė ministro atsistatydinimo dėl atsako į pandemiją | KaunoDiena.lt

TURKIJOS PREZIDENTAS NEPRIĖMĖ MINISTRO ATSISTATYDINIMO DĖL ATSAKO Į PANDEMIJĄ

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) sekmadienį nepriėmė savo vidaus reikalų ministro atsistatydinimo dėl panišką pirkimą išprovokavusio staigaus karantino įvedimo visoje šalyje.

Ministro Suleymano Soylu (Siuleimano Soilu) atsistatydinimas nepriimtas, sakoma prezidento pareiškime.

„Jis toliau vykdys savo funkcijas“, – pridūrė R. T. Erdoganas.

S. Soylu sulaukė griežtos kritikos, kai penktadienį vakare buvo paskelbta, kad vos po dviejų valandų šalyje dviem paroms įvedamas griežtas karantinas koronaviruso plitimui stabdyti. Po šio pranešimo žmonės nepaisydami socialinio atstumo taisyklių puolė į turgus ir kepyklas. Gatvėse Stambule ir Ankaroje driekėsi ilgos eilės prie maisto parduotuvių ir bankų.

Reaguodamas į šias chaotiškas scenas S. Soylu sakė, kad karantino priemonės įvestos nurodžius prezidentui, bet sekmadienį ministras prisiėmė „visą atsakomybę dėl šios priemonės įgyvendinimo“.

50 metų S. Soylu vidaus reikalų ministru tapo 2016 metų rugpjūtį – praėjus mėnesiui po kruvino nesėkmingo bandymo įvykdyti valstybės perversmą ir nušalinti R. T. Erdoganą.

Dėl chaotiško karantino įvedimo vyriausybę griežtai kritikavo opozicija ir socialinės žiniasklaidos vartotojai.

Po pradinio chaoso šalies uždarymo priemonių, kurios baigė galioti sekmadienį vidurnaktį (ir Lietuvos laiku), daugiausia buvo laikomasi.

Turkijoje užregistruota beveik 57 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atvejų ir maždaug 1,2 tūkst. mirties atvejų, rodo Sveikatos apsaugos ministerijos skaičiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS