Turkmėnijos lyderio sūnus dalyvaus pirmalaikiuose prezidento rinkimuose | KaunoDiena.lt

TURKMĖNIJOS LYDERIO SŪNUS DALYVAUS PIRMALAIKIUOSE PREZIDENTO RINKIMUOSE

Turkmėnijos lyderio Gurbanguly Berdimuhamedowo (Gurbanguly Berdymuchamedovo) sūnus iškeltas kandidatu kitą mėnesį įvyksiančiuose pirmalaikiuose prezidento rinkimuose, pirmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Pirmalaikiai rinkimai kovo 12-ąją organizuojami autokratiniam lyderiui G. Berdimuhamedowui paskelbus, kad jis yra pasiruošęs atsistatydinti.

„Ašchabade surengtame neeiliniame Turkmėnijos demokratų partijos suvažiavime šalies ministrų kabineto vicepirmininkas Serdaras Berdimuhamedowas (Serdaras Berdymuchamedovas) buvo nominuotas kandidatu į prezidentus“, – paskelbė valstybinės televizijos pranešėjas.

Gamtinių dujų turtingą buvusią sovietinę respubliką valdo represyvus ir uždaras režimas, apie kurio sprendimų priėmimo procesą mažai kas žinoma.

Šalyje niekada nebuvo surengti konkurencingi rinkimai ir vicepremjeras S. Berdimuhamedowas beveik neabejotinai neturės realių oponentų būsimame balsavime.

Vyresnysis Berdimuhamedowas, prezidentas, taip pat pirmininkauja ministrų kabinetui ir Senatui. Režimo sprendimus jis priima pastaruosius 15 metų.

Socialinėje žiniasklaidoje, kuri pačioje Turkmėnijoje blokuojama, plačiai nušviečiami ekscentriško 64 metų G. Berdimuhamedowo pomėgiai, pavyzdžiui, jodinėjimas, dainų kūrimas ir knygų rašymas.

Tačiau penktadienį sakydamas kalbą parlamente G. Berdimuhamedowas pareiškė priėmęs „sunkų sprendimą“ dėl savo vadovavimo ir pridūrė, kad jo šaliai reikia „jaunų lyderių“.

Jaunesnysis Berdimuhamedowas šiuo metu yra antras įtakingiausias vyriausybės pareigūnas ir turi didelius įgaliojimus formuojant ekonomikos politiką. Pernai jam suėjo 40 metų ir dabar jis gali siekti prezidento posto.

G. Berdimuhamedowas sakė norįs likti politikoje kaip parlamento aukštųjų rūmų pirmininkas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

nu ir kas čia nauja,ten tėvas sūnui ruošia šiltą vietą,pas mus senelis anūkui.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS