Tyrimas: ES institucijos yra neatsparios korupcijai | KaunoDiena.lt

TYRIMAS: ES INSTITUCIJOS YRA NEATSPARIOS KORUPCIJAI

Nepriklausomas tyrimas parodė, jog svarbiausios Europos Sąjungos (ES) institucijos yra neatsparios korupcijai dėl perdėto pareigūnų pasitenkinimo savimi, sudėtingų taisyklių ir netolygios kontrolės.

Su korupcija kovojanti tarptautinė organizacija „Transparency international“ tvirtina, kad pirmą kartą atliktas toks išsamus tyrimas, kurio metu norėta išsiaiškinti, kaip Europos Komisija, Europos Parlamentas ir kitos ES institucijos siekia užtikrinti sąžiningumo, skaidrumo ir atskaitingumo standartus. 244 puslapių ataskaita buvo paviešinta ketvirtadienį.

Pastebėta, kad daugėja slaptų vadinamųjų „trišalių“ (trilogue) susitikimų, kuriuose priimti sprendimai virsta ES reglamentais.

Taip pat paaiškėjo, kad vos viena ES agentūra turi griežtai nustatytą informatorių apsaugos tvarką.

Anot „Transparency International“ pareigūnų, viena svarbi ES institucija, Europos Parlamentas, iš viso atsisakė dalyvauti tyrime.

Remiantis nuomonių apklausos rezultatais, 70 proc. ES piliečių mano, kad ES institucijose esama korupcijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Dėmesio, Attention, Achtung - čia “Mailiaus” “byla” !

Dėmesio, Attention, Achtung - čia “Mailiaus” “byla” ! FNTT tyrėjai ir prokuroras pradėjo ikiteisminį tyrimą “mailiaus” byloje visiškai be jokio pagrindo (tą įrodo FNTT dokumentas) ir nieko – NIEKAM NEĮDOMU.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS