Tyrimas: ES mažėja diskriminacija | KaunoDiena.lt

TYRIMAS: ES MAŽĖJA DISKRIMINACIJA

Parama LGBTI (lesbiečių, gėjų, biseksualų, transseksualų ir interseksualų) bendruomenei Europoje auga, tačiau įvairiose Europos Sąjungos (ES) valstybėse narėse parama labai skiriasi, rodo „Eurobarometro“ tyrimas apie diskriminaciją Europoje, skelbia „Euronews“.

„Eurobarometro“ tyrimo metu apklausti 27 438 žmonės 28 ES valstybėse narėse laikotarpiu nuo 2019 metų gegužės 9 iki gegužės 25 d.

Parama LGBTI teisėms didžiausia Švedijoje ir Nyderlanduose. Švedijoje 98 proc. apklaustų žmonių, o Nyderlanduose – 97 proc. respondentų sakė, kad gėjai, lesbietės ir biseksualūs žmonės turėtų turėti tokias pačias teises kaip ir heteroseksualūs asmenys.

Tuo metu Slovakijoje tik 31 proc. apklaustų žmonių, o Rumunijoje – 38 proc. apklaustųjų atsakė, kad LGBTI bendruomenės narių teisės turėtų būti tokios pačios.

Nyderlanduose, Švedijoje ir Danijoje didžiausias procentas žmonių pasisako už tai, kad Europoje būtų leidžiamos tos pačios lyties asmenų santuokos. Mažiausias procentas – Bulgarijoje, Slovakijoje ir Latvijoje.

Tyrimas taip pat parodė, kad Europoje labiausiai paplitusi diskriminacija romų tautybės žmonių atžvilgiu. 61 proc. apklaustų žmonių ES sakė, kad diskriminacija romų atžvilgiu yra plačiai paplitusi jų šalyse.

Tyrimo metu dar paaiškėjo, kad sumažėjo diskriminacija moterų politikoje atžvilgiu. 88 proc. europiečių atsakė, kad jaustųsi gerai, jei moteris užimtų aukščiausią renkamą postą jų šalyje. Tai 7 proc. daugiau nei 2015 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Artas

Ka cia ir kalbet,savi savus ir palaiko,truksta zodziu...

Anonimas

LAUK PIDARASTAI GEJAI LIESBETES IS LIETUVOS!!!!!

Skalpelis

Jokios tolerastijos pyderams, pedofilams ir kitokiems iskrypeliams nebus. Nepraeis cia arabu pinkles!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS