Tyrimas: J. Bideno siekis padvigubinti minimalią algą kainuotų šimtus tūkstančių darbo vietų | KaunoDiena.lt

TYRIMAS: J. BIDENO SIEKIS PADVIGUBINTI MINIMALIĄ ALGĄ KAINUOTŲ ŠIMTUS TŪKSTANČIŲ DARBO VIETŲ

Nepriklausomos JAV Kongreso biudžeto institucijos tyrimas rodo, kad prezidento Joe Bideno planai padvigubinti minimalią algą sunaikintų šimtus tūkstančių darbo vietų.

Jei iki 2025 metų minimali alga, kaip siūloma, palaipsniui būtų pakelta iki 15 JAV dolerių (12,5 euro) už valandą, tai kainuotų 1,4 mln. darbo vietų, sakoma pirmadienį paskelbtoje ataskaitoje. Kartu JAV skurde gyvenančių žmonių skaičius sumažėtų 900 000.

Minimali alga JAV šiuo metu siekia 7,25 dolerio (6 eurus). Tiesa, kai kuriose valstijose ji yra ir didesnė. Ekonomiškai stiprus Niujorkas, pavyzdžiui, jau nusprendė laipsniškai didinti minimalią algą iki 15 dolerių.

Demokratai nori nuo birželio iki 2025 metų minimalią algą palaipsniui pakelti iki 15 dolerių. Tačiau kad atitinkamas įstatymo projektas būtų priimtas, demokratams Senate reikia ir respublikonų paramos. Tačiau tai, atrodo, yra nerealu.

Biudžeto institucija pareiškė, kad planuojamas minimalios algos padidinimas JAV biudžeto deficitą iki 2031 metų išaugintų iš viso 54 mlrd. dolerių. Tai veikiau nedidelė suma, turint omenyje, kad kasmetinis biudžetas viršija 4 trln. dolerių.

J. Bidenas atkakliai siekia didinti minimalią algą. Jo atstovė Jen Psaki pirmadienį sakė, jog prezidentas nori, kad žmonės, kurie Amerikoje dirba visą darbo dieną, negyventų skurde.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Ubagynas.....

tai

gan logiska s kom arti prie tiesos tik pridursiu kad ne Bidenas tai daro o jam liepia tai/p sakyt ir dargi/ nezino ka daras juk kai pasibaigs darbai kuriuos blokuoja tai bus badas o popieriukais sotus nebusi nes nebus ka pirkt .

jau

pries keleta metu sakiau kad mosad isvien su czv kurio praktiskai nebeliko ir sio marionetbidono fone griaunama jav ekonomika o prasidejo viskas pries kelis desimtmecius jei ne simtmecius kur padeti valde rokfeleriai s u peis orais tai chazaru palikuonys sionsatanystai norintys setono pagalba pratest zmoniu vergija didziaja dali zmonijos sunaikinant ir robotizuojant bedvases tapatybes i kuriu igyvend inima siekia obamvudu raganiai ir kinu demonai[[]]
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS