Tyrime dėl D. Trumpo apkaltos M. Pompeo apkaltino Kongresą priekabiavimu | KaunoDiena.lt

TYRIME DĖL D. TRUMPO APKALTOS M. POMPEO APKALTINO KONGRESĄ PRIEKABIAVIMU

  • 2

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) šeštadienį apkaltino Jungtinių Valstijų Kongreso narius priekabiaujant prie jo departamento darbuotojų ir taip mėginant gauti dokumentus, susijusius su prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) apkaltos tyrimu.

„Daugėja piktnaudžiavimo ir spaudimo iš Kongreso pusės ir vyksta mėginimai tiesiogiai susisiekus su Valstybės departamento darbuotojais gauti dokumentus, kurie priklauso Valstybės departamentui, kurie yra oficialūs JAV vyriausybės įrašai“, – pareiškė JAV valstybės sekretorius vizito Graikijoje metu.

„Tai yra priekabiavimas. Aš niekada neleisiu, kad taip būtų elgiamasis su mano komandos nariais“, – pridūrė M. Pompeo.

JAV Kongreso komitetai, vadovaujantys tyrimui dėl apkaltos, šią savaitę padidino įtampą Baltuosiuose rūmuose, daugėjant įrodymų, jog D. Trumpas galimai neteisėtai pasinaudojo savo valdžia, kad įtikintų Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį padėti sukompromituoti jo politinį varžovą demokratą Joe Bideną (Džo Baideną) mainais į karinę pagalbą.

Ne vieną dieną išsisukinėjęs nuo klausimų, M. Pompeo trečiadienį galiausiai patvirtino, kad dalyvavo pokalbyje, kai D. Trumpas telefonu ragino Kijevą atlikti tyrimą dėl Joe Bideno (Džo Baideno) ir jo sūnaus Hunterio Bideno (Hanterio Baideno).

M. Pompeo kritikai demokratai teigia, kad JAV valstybės sekretorius yra „liudytojas“, pakliuvęs į interesų konfliktą, todėl jis negali dalyvauti priimant sprendimus dėl to, kaip Valstybės departamentas turėtų atlikti tyrimą.

Jis buvo apkaltintas trukdymu tyrimui ir mėginimu apriboti tai, ką jo darbuotojai galėtų kalbėti, jeigu jiems tektų liudyti.

Atėnuose vykusioje spaudos konferencijoje M. Pompeo, kuriam jau įteiktas teismo šaukimas, šeštadienį pareiškė, kad jo departamentas pateiks „visus įstatymais reikalaujamus dokumentus“.

JAV valstybės sekretorius lankėsi Graikijoje siekdamas sustiprinti bendradarbiavimą su savo NATO sąjungininke ir pasirašyti šalių gynybos susitarimo pakeitimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

lkauniete

..bet tas ziurkinas ---dar ir ishdavikas.Gedinga ,,o atrodo suauge zmones ,,bet elgesys --trintuku

ja,ja

Žiurkės susikibo kaip reikiant...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS