U. von der Leyen: ES naujomis sankcijomis taikosi į Rusijos ginkluotąsias pajėgas, bankus | KaunoDiena.lt

U. VON DER LEYEN: ES NAUJOMIS SANKCIJOMIS TAIKOSI Į RUSIJOS GINKLUOTĄSIAS PAJĖGAS, BANKUS

  • 0

Briuseliui toliau imantis veiksmų prieš Kremliaus karą Ukrainoje, Europos Komisija trečiadienį pasiūlė nustatyti sankcijas Rusijos ginkluotosioms pajėgoms, trims bankams ir virtinei pareigūnų.

Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) pareiškė, jog blokas taip pat stengsis pažaboti bepiločių orlaivių tiekimą Maskvai ir pašalins iš eterio dar keturis rusiškos „propagandos“ kanalus.

„Rusija toliau Ukrainai neša mirtį ir naikinimą. Ji sąmoningai taikosi į civilius ir civilinę infrastruktūrą, siekdama žiemos pradžioje paralyžiuoti šalį“, – pabrėžė Komisijos pirmininkė.

„Tačiau mes palaikome Ukrainą ir priversime Rusiją sumokėti už savo žiaurumą.“

Pasak U. von der Leyen, nuo tada, kai Rusija vasarį pradėjo invaziją į Ukrainą, ES jau priėmė aštuonis precedento neturinčių sankcijų paketus, kurie jau daro didelį poveikį.

„Ir šiandien mes dar didiname spaudimą Rusijai“, siūlydami devintąjį sankcijų paketą, pareiškė ji.

Vėliau trečiadienį ES ambasadoriai pradės svarstyti naują siūlomą sankcijų paketą. Jam turi pritarti visos 27 valstybės narės.

Diplomatai yra įspėję, kad, karui tęsiantis jau beveik dešimt mėnesių, blokui lieka vis mažiau būdų daryti spaudimą Rusijos ekonomikai.

U. von der Leyen pareiškė, kad ES dabar nori į savo vizų uždraudimo ir turto įšaldymo „juodąjį“ sąrašą įtraukti „beveik 200 fizinių ir juridinių asmenų“, įskaitant karininkus, ministrus ir gynybos bendroves.

Komisija taip pat siūlo paskelbti sankcijas dar trims bankams, įskaitant Visos Rusijos regionų plėtros banką.

Rusijai toliau rengiant smūgius Ukrainai, blokas svarstys uždrausti dronų variklių tiekimą Rusijai ir Iranui, kuris Kremliui yra patiekęs bepiločių orlaivių, naudojamų per Maskvos rengiamus puolimus.

Be to, bus siekiama iš eterio ir visų kitų sklaidos platformų pašalinti dar keturis „Rusijos propagandos mašinos“ kanalus ir uždrausti naujas investicijas Rusijos kasybos sektoriuje.

„Tarptautinis bendradarbiavimas prieš Rusijos karą dar niekada nebuvo stipresnis, – pareiškė Komisijos pirmininkė. – Esame vieningi ir nepalenkiami.“

Šią savaitę ES kartu su Didžiojo septyneto (G-7) partneriais pradėjo taikyti priemones, kuriomis siekiama apriboti pasaulio rinkoje parduodamos rusiškos naftos kainą ir taip sumažinti Maskvos karo mašinos finansavimą.

Taip pat įsigaliojo ES draudimas iš Rusijos importuoti jūrų transportu gabenamą naftą, dėl kurio buvo sutarta anksčiau šiais metais.

Gairės: Ursula von der Leyen, Rusija, ES sankcijos, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS