U. von der Leyen ragina JAV padėti suvaldyti įtakingus didžiuosius socialinius tinklus | KaunoDiena.lt

U. VON DER LEYEN RAGINA JAV PADĖTI SUVALDYTI ĮTAKINGUS DIDŽIUOSIUS SOCIALINIUS TINKLUS

Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula von der Leyen paragino Jungtines Valstijas padėti suvaldyti socialinių tinklų bendrovių turimą įtaką ir parengti visuotines jų veiklos taisykles, „paremtas mūsų vertybėmis“.

„Interneto platformų verslo modelis daro įtaką ne tik laisvai ir sąžiningai konkurencijai, bet ir mūsų demokratijoms, mūsų saugumui ir mūsų turimos informacijos kokybei“, – Pasaulio ekonomikos forumo internetu surengtoje sesijoje sakė U. von der Leyen.

Interneto milžinės turi prisiimti atsakomybę už tai, kaip jos skleidžia, skatina ir šalina turinį, teigė ji, pasinaudojusi savo kalba forume kreipimuisi į Vašingtoną.

Pavyzdžiui, pabrėžė EK pirmininkė, „Twitter“ sprendimas visam laikui užblokuoti buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo paskyrą po išpuolio Kapitolijuje neturėjo būti priimtas remiantis tik bendrovės vidaus taisyklėmis.

Forume, kuris šiemet dėl koronaviruso pandemijos rengiamas ne Šveicarijos Alpių kurorte Davose, o internetu, apie 2 000 politikos ir verslo lyderio aptars ateinančių metų iššūkius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Pridurke toji zydelka ..... Kaip ponas gali atsisakyti botago vergams valdyti. ES - dolbajobu kolchozas.

cha ha ha ... pagal ju paciu reikalavimus ir prasymus

,,,socialiniu tinklu bendroves ,,korporacijos,,,blokavo Trampa , organizavo falsifikuotus rinkimus , liejo Bideno dermokratu falsa ir mela per visas savo ,,,socialiniu tinklu,,, skyles , plojant visam Euro sojuzuj delniukais , apie rusija aplamai tyliu --ant ju meslas ,melas pilamas nuo ryto iki vakaro ...ir cia islenda fon von svon der lejen ir pareiskia --jau visus apsikom ,nebeliko ant ko sikt -galit amerikonai apramint visus savo ,,,socialiniu tinklu gigantus,,,,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS