„Uber“ neteko licencijos tęsti veiklą Londone | KaunoDiena.lt

„UBER“ NETEKO LICENCIJOS TĘSTI VEIKLĄ LONDONE

  • 0

Londono transporto reguliavimo tarnyba „Transport for London“ (TfL) pirmadienį dėl saugumo sumetimų neatnaujino pavėžėjimo milžinės „Uber“ veiklos licencijos.

TfL nusprendė nesuteikti „Uber London Limited“ naujos privataus operatoriaus licencijos, atsakydama į bendrovės paraišką“, sakoma tarnybos pranešime.

Pasibaigus licencijai, rugsėjį „Uber“ buvo dviem mėnesiams pratęsta veiklos sutartis. Tačiau tuo metu įmonė įsipareigojo gerinti keleivių saugumo situaciją.

Pirmadienį TfL atstovai pareiškė, kad ryškėja „nesėkmių tendencija“ – leidimų neturintys vairuotojai naudojasi kitų vairuotojų paskyromis, kurios jiems leidžia pavėžėti keleivius.

Transporto reguliavimo tarnyba patvirtino, kad taip atsitiko mažiausiai 14 000 kartų – tai kelia didelę grėsmę keleivių saugumui. Užfiksuota nemažai pavėžėjimų, kuriuos įvykdė licencijos neturintys, atleisti vairuotojai, arba tie, kurių veikla buvo laikinai sustabdyta.

TfL pripažįsta, kad bendrovė iš tiesų ėmėsi veiksmų tokioms situacijoms spręsti, tačiau nerimaujama dėl to, kaip lengvai darbuotojai gali manipuliuoti įmonės ataskaitomis ir duomenimis.

Įstatymai leidžia „Uber“ per 21 dieną teikti apeliaciją, šiuo laikotarpiu įmonė gali ir toliau teisėtai vykdyti veiklą.

TfL licencijavimo, reguliavimo ir apmokestinimo skyriaus direktorė Helen Chapman teigė, kad „keleivių saugumas yra svarbiausias prioritetas“ ir pažeidimai yra „nepriimtini“.

Londono meras Sadiqas Khanas sakė remiąs šį sprendimą. Pasak jo, sprendimas sukels nemažai pasipiktinimo, tačiau įmonės turi laikytis visų numatytų taisyklių.

„Londono gyventojų saugumas man yra pats svarbiausias prioritetas, o TfL nustatė „Uber“ įmonės (taisyklių nesilaikymo) tendenciją, tai keleivių saugumui kėlė tiesioginę grėsmę“, – sakė S. Khanas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS