Ukraina apie lėktuvo katastrofą: paskutinę akimirką FSB Rusijos pareigūnams uždraudė lipti į orlaivį | KaunoDiena.lt

UKRAINA APIE LĖKTUVO KATASTROFĄ: PASKUTINĘ AKIMIRKĄ FSB RUSIJOS PAREIGŪNAMS UŽDRAUDĖ LIPTI Į ORLAIVĮ

Belgorodo srityje nukritusiu lėktuvu Il-76 turėjo skristi aukšti Rusijos pareigūnai, tačiau paskutinę akimirką FSB jiems uždraudė lipti į orlaivį, praneša UNIAN.

„Lėktuve tikrai turėjo būti keli oficialūs asmenys iš valstybės agresorės karinės ir politinės vadovybės. Jų pavardės žinomos ir bus paskelbtos atliekant tarptautinį tyrimą. Tačiau paskutinę akimirką FSB jiems iš esmės įsakė nelipti į šį lėktuvą ir pasinaudoti kitų rūšių transportu. Ši informacija buvo išaiškinta jau po įvykio“, – sakė „Laisvės radijui“ Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovas Andrijus Jusovas.

Jis taip pat pareiškė, kad Rusijos gelbėtojams nebuvo leista apžiūrėti lėktuvo kritimo vietos ir lokalizuoti nuolaužų.

„Į incidento vietą atvykusius Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos darbuotojus FSB atstovai ir kariškiai iš esmės išvarė, jiems nebuvo suteikta galimybė pagal protokolą atlikti įvykio vietos apžiūrą“, – sakė Ukrainos pareigūnas.

Be to, A. Jusovas pabrėžė, kad vaizdo įraše iš lėktuvo kritimo vietos nematyti žmonių palaikų, o į Belgorodo lavoninę trečiadienį buvo pristatyti tik penki kūnai.

„Iš agentūros duomenų žinoma, kad vakar į Belgorodo morgą buvo nugabenti tik penki kūnai. Tiesą sakant, šis skaičius atitinka įgulos narių skaičių“, – pažymėjo A. Jusovas.

Sausio 24 d. Belgorodo srityje sudužo Rusijos karinis transporto lėktuvas Il-76. Rusijos gynybos ministerija beveik iškart pareiškė, kad juo buvo skraidinami karo belaisviai ukrainiečiai.

Savo ruožtu Ukrainos gynybos ministerija pareiškė negalinti patvirtinti, kad Rusijos karinio transporto lėktuvo Il-76 katastrofa prie Belgorodo įvyko dėl Ukrainos gynybos pajėgų atakos.

Gairės: Ukrainos žvalgyba, Lėktuvo avarija, Belgorodo sritis, Il-76, aukšti Rusijos pareigūnai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS