Ukraina apie A. Lukašenkos isteriją: toks elgesys stebina! | KaunoDiena.lt

UKRAINA APIE A. LUKAŠENKOS ISTERIJĄ: TOKS ELGESYS STEBINA!

  • 0

Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos elgesys liudija – tiek Baltarusijoje, tiek Rusijoje auga isterija. Supratę, kad mūšio lauke Ukrainos nugalėti neįmanoma, jie bando propaguoti „planą B“, siekdami sudaryti paliaubų susitarimą, panašų į Minsko susitarimą, rašo „Ukrinform“.

Tokią nuomonę antradienį išsakė Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas.

„Tai, ką jis pasakė, buvo absoliučiai politiškai nekorektiška mūsų prezidento atžvilgiu. Apskritai, A. Lukašenkos elgesys mane kartais pradeda stebinti. Pažiūrėsime, kaip viskas klostysis. Esame pasirengę bet kokiems įvykiams. Tai – mūsų šalis ir mes ją ginsime, kad ir ką kas sakytų ar galvotų. Suprantame, kur visa tai veda, ir šiandien tik laiko klausimas, kada pasieksime pergalę“, – pabrėžė O. Danilovas.

Pasak jo, akivaizdžiai nervinasi ne tik A. Lukašenka, bet ir daugelis Rusijoje. „Jie nežino, ką daryti ir kaip spręsti problemas, kurias, jų manymu, galima išspręsti labai greitai“, – pažymėjo O Danilovas ir pridūrė, kad Rusijai bei Baltarusijai problemų kasdien vis daugėja, todėl „planui B“ jau ruošiamasi.

„Šiandien Baltarusijoje tvyranti isterija didėja ir toliau tik stiprės. Turime būti tam pasiruošę ir suprasti, kad priešas, dar kartą pabrėžiu, mato, kad karinėmis priemonėmis to klausimo išspręsti nepajėgia, todėl jie pasirinks vadinamąjį „planą B“, kuris jau pradeda vystytis. Kasdien apie tai gauname vis daugiau informacijos. Šį planą žinome, aišku, kas jį vykdys, kol vyksta parengiamieji darbai. Jie nebeturi vilties jėga užvaldyti mūsų šalies“, – sakė O. Danilovas.

Jis taip pat pažymėjo, kad bet kokie pasiūlymai, tokie kaip vadinamasis Minsko-3 susitarimas, būtų visiškai nepriimtini Ukrainos visuomenei.

„Galiu pasakyti, kad viskas, kas susiję su Minsku-3, yra absoliučiai nepriimtina mūsų visuomenei. Šiandien mūsų kariuomenės pergale tiki 95-97 proc. mūsų gyventojų“, – pabrėžė O. Danilovas.

Jis įsitikinęs, kad grąžinti Ukrainoje „Rusijos įtaką“, ar atgaivinti kokių nors politinių projektų ukrainiečiai neleis, nes tai būtų nepagarba žuvusių Ukrainos gynėjų atminimui.

Taip pat O. Danilovas dar kartą pabrėžė, kad Rusija yra teroristinė valstybė, todėl jokia vyriausybė neturėtų derėtis su teroristais.

Negalime dėl nieko tartis su teroristais. Tai – teroristinė valstybė, kuri turi būti patraukta atsakomybėn.

„Negalime dėl nieko tartis su teroristais. Tai – teroristinė valstybė, kuri turi būti patraukta atsakomybėn“, – pabrėžė O. Danilovas ir pridūrė, kad derybos gali būti tik dėl tarptautinio tribunolo ir atsakomybės Vladimiro Putino režimui.

Anksčiau Baltarusijos diktatorius A. Lukašenka pareiškė, kad radaro lėktuvo A-50 apgadinimą Machulischi aerodrome laiko „sabotažo aktu“ ir kad Ukraina „metė iššūkį“ Baltarusijai.

Gairės: karas Ukrainoje, Baltarusija, Rusija, Aliaksandras Lukašenka, Isterija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS