Ukraina įvedė sankcijas daugiau nei tūkstančiui Rusijos piliečių ir įmonių | KaunoDiena.lt

UKRAINA ĮVEDĖ SANKCIJAS DAUGIAU NEI TŪKSTANČIUI RUSIJOS PILIEČIŲ IR ĮMONIŲ

  • 5

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka patvirtino Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos (SNBO) sprendimą įvesti papildomas sankcijas Rusijos piliečiams ir įmonėms dėl jų įsitraukimo į Krymo aneksiją, karą Rytų Ukrainoje ir tilto per Kerčės sąsiaurį statybą.

Iš viso sankcijos įvestos 294 įmonėms ir 848 Rusijos piliečiams. SNBO teigimu, sankcijos įvestos tiems fiziniams ir juridiniams asmenims, kurie:

- dalyvavo neteisėto tilto per Kerčės sąsiaurį statyboje;

- yra susiję su Ukrainos karinių katerių puolimu ir pagrobimu;

- organizavo ir padėjo rengti pseudorinkimus Kryme bei Donecko ir Luhansko liaudies respublikose;

- demonstratyviai pažeidinėjo Ukrainos įstatymus, susijusius su Krymo pusiasalio teritoriniu vientisumu;

- platino antiukrainietiško turinio kupinus leidinius;

- neteisėtai gavo ir naudoja muziejuose laikomas vertybes, priklausančias Ukrainai.

Ukrainos sankcijos įvestos ir pasaulyje nepripažintų, nuo Sakartvelo per 2008 m. Rusijos-Gruzijos (dabar - Sakartvelo) karą atplėštų Pietų Osetijos ir Abchazijos, Graikijos, Ispanijos, Austrijos, Italijos, Nyderlandų, Belgijos, Brazilijos ir Vokietijos piliečiams, kurie stebėjo pernai lapkritį vykusius Donecko ir Luhansko liaudies respublikų „rinkimus“.

Tarp sankcionuotų juridinių asmenų yra ir keturi rusiško kapitalo bankai. Anksčiau sankcijos buvo įvestos didiesiems Rusijos bankams - „Sberbank“, „VTB Bank“ ir „BM Bank“.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

geras

paskutinis suzeisto sakalelio skrydis

Anonimas

Tai kad liko gyventi tiktai 1.5 savaites. Po rinkimu BUS PAKARTAS.. Rinkimu Rusija NEPRIPAZINS ir dar nuo balandzio 1 d. NUSTOJA galioti sutartis del draugystes ir bendradarbiavimo. Taip pat tuo paciu NERA JOKIOS sutarties del sienu. UKRAINOS kaipo tokios NERA.. Realiausias variantas: Rusija pripazysta Donbasa kaip Ukrainos Respublika kuri papraso KARINES IR HUMANITARINES pagalbos is Rusijos. Atsikuria NOVOROSIJA (Malo Rossija) pagal buvusios Rusijos Imperijos sienas iki 1917 metu. Ukrainai liks tiktai 3 dabartines vakarines sritys arba t.v. Galicija. Laukia daug staigmenu liberastiniams idiotams

kvailys

sendien dziaugiasi,o rytoj gailesis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS