Ukraina ragina skubiai imtis veiksmų „atgrasant“ Rusiją nuo invazijos | KaunoDiena.lt

UKRAINA RAGINA SKUBIAI IMTIS VEIKSMŲ „ATGRASANT“ RUSIJĄ NUO INVAZIJOS

Ukraina pirmadienį paragino imtis skubių veiksmų, kad „atgrasytų“ savo sovietinių laikų šeimininkę Maskvą nuo įsiveržimo, nes Rusijos karinė operacija gali būti pradėta „akies mirksniu“.

Vakarų šalys šį mėnesį sukėlė aliarmą dėl pranešimų apie Rusijos karinį aktyvumą prie Ukrainos, o Jungtinės Valstijos pareiškė, kad „susirūpinimas“ dėl naujo karių telkimo pasienyje yra „realus“.

Atgrasant Rusiją „geriau veikti dabar, o ne vėliau“, per spaudos konferenciją užsienio žiniasklaidai sakė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba. „Tai, ką matome, yra labai rimta. Rusija dislokavo dideles karines pajėgas regionuose arti Ukrainos valstybės sienos“.

Jis sakė, kad Maskva sutelkė aplink Ukrainą – Krymo pusiasalyje, kurį Rusija aneksavo 2014 m., ir dviejuose prorusiškų separatistų užimtuose rytiniuose regionuose – 115 tūkst. karių. Taip pat dislokuoti tankai, artilerija, elektroninės karo sistemos ir oro bei jūrų pajėgos, pridūrė jis.

„Jei Rusija nuspręs imtis karinės operacijos, viskas įvyks akies mirksniu tikrąja tų žodžių prasme“, – žurnalistams sakė užsienio reikalų ministras. Tačiau jis pridūrė, kad Ukraina, kurios armija tapo „nepalyginamai stipresnė“ nei tada, kai 2014-aisiais separatistų kovotojai užėmė Donecko ir Lugansko sritis, per konfliktą žuvo daugiau nei 13 tūkst. žmonių, „duos atkirtį“.

Kijevas ir jo Vakarų sąjungininkės kaltina Rusiją siunčiant separatistams karius ir ginklus, Maskva tai neigia.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

vėl

eurų krepšelį užsimanė išspaust iš JAV .............. kasmetinės duoklės užsinorėjo

O

Palaikom brolius ukrainiečius

Juka

Kacapai vis nerimsta, dar mazai zemiu yra uzgrobe, vis burliokui mazai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS