Ukrainos energetikos ministras: surengėme plačiausio masto remonto kampaniją | KaunoDiena.lt

UKRAINOS ENERGETIKOS MINISTRAS: SURENGĖME PLAČIAUSIO MASTO REMONTO KAMPANIJĄ

Rusija kasdien atakuoja Ukrainos energetikos sistemą, bet Ukraina surengė plačiausio masto remonto kampaniją ir yra pasiruošusi žiemai.

Tai per televizijos maratoną pareiškė šalies energetikos ministras Hermanas Haluščenka, praneša portalas „rbc.ua“.

Pasak ministro, šį rudenį nebuvo tokių apšaudymų kaip anksčiau. Tačiau Rusija kasdien atakuoja energetikos sistemą. H. Haluščenka pažymėjo, kad Ukrainos oro gynyba pagerėjo ir dabar gali numušti „Kinžalus“, kuriais rusai anksčiau daužė energetikos objektus.

Jis taip pat pažymėjo, jog dar ne visi energetikos objektai atstatyti, bet vyriausybė padarė viską, kad jie būtų suremontuoti.

„Mes surengėme plačiausio masto – ir dabar dar tęsiamą – remonto kampaniją, ir tai suteikia galimybę užtikrinti generaciją žiemos laikotarpiu“, – pabrėžė energetikos ministras.

H. Haluščenkos nuomone, Ukraina pasirengusi išgyventi žiemą.

„Sistema visiškai ramiai pasitinka žiemą. Vienintelis veiksnys, kuris gali turėti įtakos, - atakos. Ir net ne pats atakų faktas, o atakų poveikis energetikos sistemai", – sakė jis.

Nuo 2022 metų spalio iki beveik 2023 metų kovo okupantai rusai masiškai apšaudė Ukrainos energetikos sistemą, mėgindami palikti šalį be elektros.

Per daugybę rusų atakų kai kurie Ukrainos energetikos objektai buvo smarkiai apgadinti. Todėl Ukrainoje rudenį ir žiemą buvo taikomi elektros išjungimai, o piliečiai buvo raginami taupyti elektros energiją ir neperkrauti sistemos.

Lapkričio 23 d. nacionalinė energetikos kompanija „Ukrenerho“ pareiškė, kad padėtis tebėra sunki. Tęsiamas kelių šiluminių elektrinių blokų remontas. Energetikos sistemoje fiksuojamas deficitas, kuris vis didėja.

Gairės: karas Ukrainoje, Ukrainos energetikos ministras, remonto kampanija, pasiruošimas žiemai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS