Ukraina: Rusija rengia didelio masto karinę provokaciją Baltarusijoje | KaunoDiena.lt

UKRAINA: RUSIJA RENGIA DIDELIO MASTO KARINĘ PROVOKACIJĄ BALTARUSIJOJE

  • 0

Kaip praneša „Unian“, Rusija su Wagner“ samdiniais rengia didelio masto karinę provokaciją „po netikra vėliava“ strateginiame Baltarusijos objekte – „Mozyrio“ naftos perdirbimo gamykloje.

Ukrainos saugumo tarnybos duomenimis, sabotažo ir žvalgybos grupė, sudaryta iš Rusijos ginkluotųjų pajėgų ir specialiųjų tarnybų darbuotojų, kurie buvo išsiųsti į Baltarusijos teritoriją kaip „Wagner“ samdiniai, ruošiasi puolimui.

Pranešama, kad ši specialiai suformuota karinė grupė turėtų įvykdyti provokaciją „Mozyrio“ naftos perdirbimo gamykloje, apsimesdama Ukrainos diversantais. Pranešime teigiama, kad Rusija planuoja apkaltinti Ukrainą dėl šio poelgio tam, jog vėl turėtų pretekstą įtraukti Minską į plataus masto karą.

Pranešime teigiama, kad informaciją apie planuojamą teroro aktą Baltarusijoje Saugumo tarnyba gavo iš kelių šaltinių. Visų pirma – iš Rusijos ginkluotųjų pajėgų kario parodymų, kuriuos Ukrainos gynėjai sučiupo Zaporižės srityje. Ekspertai taip pat atkūrė ir išanalizavo sugautojo kario mobiliajame telefone esančią informaciją.

Be kita ko, kaip informavo specialioji tarnyba, nustatyta, kad jis anksčiau dalyvavo kariniuose veiksmuose prieš gynybos pajėgas pietų Ukrainoje. Neseniai jam buvo nurodyta persikelti į Baltarusiją kaip privačios karinės bendrovės „Wagner“ samdiniui su specialia misija „Mozyrio“ naftos perdirbimo gamykloje. Jo telefone specialistai rado ir atkūrė ištrintą susirašinėjimą su kitais rengiamos karinės provokacijos bendrininkais, taip pat objekto nuotraukas ir šiek tiek informacijos apie pačią operaciją.

GALERIJA

  • Ukraina: Rusija rengia didelio masto karinę provokaciją Baltarusijoje
  • Ukraina: Rusija rengia didelio masto karinę provokaciją Baltarusijoje
  • Ukraina: Rusija rengia didelio masto karinę provokaciją Baltarusijoje
  • Ukraina: Rusija rengia didelio masto karinę provokaciją Baltarusijoje
„Unian“, Scanpix. nuotr.
Gairės: karas Ukrainoje, karinė provokacija, Rusija, Baltarusija, Wagner samdiniai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS