V. Putinas apie pasiūlymą dėl paliaubų per olimpiadą: atsižvelgsime į Rusijos interesus | KaunoDiena.lt

V. PUTINAS APIE PASIŪLYMĄ DĖL PALIAUBŲ PER OLIMPIADĄ: ATSIŽVELGSIME Į RUSIJOS INTERESUS

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė iš esmės esąs atviras pasiūlymui dėl paliaubų per vasaros olimpines žaidynes Paryžiuje. Tačiau jis kol kas negirdėjo apie atitinkamą Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono pasiūlymą, sakė V. Putinas sekmadienio vakarą po savo perrinkimo surengtoje spaudos konferencijoje.

„Bet kokiu atveju visuomet atsižvelgsime į Rusijos interesus ir padėtį mūšio lauke“, – kalbėjo jis. Prieš tai E. Macronas interviu Ukrainos televizijai patvirtino, kad Paryžius prašys Maskvos paliaubų per olimpines žaidynes, kurios vyks nuo liepos 26 d. iki rugpjūčio 11-osios.

Rusijos atletai olimpinėse žaidynėse galės dalyvauti su neutralia vėliava. Šiame kontekste V. Putinas pareiškė, kad tarptautiniai funkcionieriai tokiais ribojimais iškreipia olimpinio judėjimo prasmę.

Rusijos vadovybė praeityje ne kartą yra pareiškusi savo pasirengimą derėtis dėl taikos. Tačiau V. Putinas, prieš daugiau kaip dvejus metus pradėjęs karą prieš kaimyninę Ukrainą, nori taikos savo sąlygomis. Kyjivas, be kita ko, turėtų atiduoti Maskvai dideles teritorijas, atsisakyti stojimo į NATO ir stiprios kariuomenės. V. Putinas per spaudos konferenciją neatmetė tolesnio teritorijų užkariavimo, pavyzdžiui, Charkivo srityje.

Gairės: Vladimiras Putinas, paliaubos, Olimpiada, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS