V. Putinas į susitikimą su popiežiumi atvyko pavėlavęs | KaunoDiena.lt

V. PUTINAS Į SUSITIKIMĄ SU POPIEŽIUMI ATVYKO PAVĖLAVĘS

  • 10

Vatikane popiežius Pranciškus ketvirtadienį suteikė audienciją Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

Susitikimas pontifiko rūmų bibliotekoje truko apie valandą, kaip numatyta pagal užsienio svečių priėmimo protokolą.

Rusijos lyderis apie pusvalandį vėlavo atvykti; jo pokalbis su Pranciškumi prasidėjo 45 min. vėliau nei planuota.

Po susitikimo Katalikų Bažnyčios vadovas ir Rusijos prezidentas apsikeitė atminimo dovanomis.

Pranciškus padovanojo V. Putinui XVII a. graviūrą, vaizduojančią Vatikano Šv. Petro aikštę, kad Rusijos vadovas „neužmirštų Romos“.

V. Putinas savo ruožtu pontifikui įteikė ikoną, vaizduojančią apaštalus Petrą ir Povilą.

Portalas "Vatican News", remdamasis Šventojo Sosto spaudos tarnyba, pranešė, kad Šventasis Tėvas ir V. Putinas per audienciją aptarė aktualius tarptautinius klausimus, įskaitant padėtį Sirijoje, Ukrainoje ir Venesueloje.

Be to, jiedu kalbėjo ekologijos tema ir aptarė "kai kuriuos klausimus, reikšmingus Katalikų Bažnyčios gyvenimui Rusijoje", sakoma pareiškime, paskelbtame Vatikano laikinojo atstovo spaudai Alessandro Gisotti (Alesandro Džizočio).

Pranciškus išreiškė "nuoširdų ir neįtikėtiną pasitenkinimą" susitikimu su Rusijos vadovu, pažymėjo A. Gisoti ir pridūrė, kad jų pokalbis Vatikane buvo "nuoširdus".

Rusijos lyderis ir jį lydinčios delegacijos nariai vėliau dalyvavo pokalbyje su Vatikano valstybės sekretoriumi Pietro Parolinu (Pjetru Parolinu).

Pirmą kartą Pranciškus su V. Putinu susitiko 2013 metais, kai Katalikų Bažnyčia siekė gerinti santykius su Rusijos Ortodoksų Bažnyčia.

Tik 2009 metais Vatikanas ir Maskva atkūrė visapusiškus diplomatinius ryšius, kurie buvo nutraukti sovietų laikais.

Santykiai pagerėjo tais pačiais metais atėjus į valdžią patriarchui Kirilui, kuris prieš tai daug metų vadovavo Rusijos Ortodoksų Bažnyčios diplomatijos padaliniui.

Rusijos Ortodoksų Bažnyčia dažnai kaltina Katalikų Bažnyčią prozelitizmu 144 mln. gyventojų turinčioje Rusijoje.

2016 metais popiežius surengė istorinį susitikimą su Kirilu Kuboje. Tai buvo pirmas dviejų didžiausių krikščioniškų Bažnyčių lyderių susitikimas nuo XI amžiaus, kai įvyko Didžioji schizma ir krikščionybė skilo į Vakarų ir Rytų atšakas.

Kremliaus patarėjas J. Ušakovas trečiadienį sakė, kad „galimo kvietimo popiežiui apsilankyti Rusijoje kol kas darbotvarkėje nėra“.

Anksčiau Kremlius nurodė, kad popiežius ir V. Putinas šįkart aptars „krikščionių šventųjų vietų Sirijoje išsaugojimą“.

Po apsilankymo Vatikane V. Putinas susitiks su Italijos prezidentu Sergio Mattarella (Serdžu Matarela) ir dalyvaus derybose su premjeru Giuseppe Conte (Džuzepe Konte).

GALERIJA

  • V. Putinas į susitikimą su popiežiumi atvyko pavėlavęs
  • V. Putinas į susitikimą su popiežiumi atvyko pavėlavęs
  • V. Putinas į susitikimą su popiežiumi atvyko pavėlavęs
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

ALGIS

JIS , KAIP IR BUNKĖ VISUR VĖLUOJA , KITAIP NEATKREIPIA DĖMESIO .Į SAVE .

> ...

Matosi, kad ir tu kacapas- zmogystos be garbes, be išdidumo, be savigarbos. Vien naglumas styro, tiesiai is jūsų padermės akių. Vergu tauta esat (slave’s), tokia jūsų ir laikysena, neturit nei savo tautos pavadinimo - RUSAI, buvo Prūsų gentis, nieko bendro su burliokais neturėjusi, herbą (dvigalvi ereli) ir ta “nupizdinot” nuo Bizantijos. Dvėsnos, skeltanagiai, gaila, kad Kunigaikštis Algirdas jūsų pasigailėjo, atsimenat kaip kovos kirvį įsmeigė į kremliaus vartus? Viens pats, be palydos, o kacapai tik žiūrėjo ir is baimes siko į kelnes, smarve buvo tokia, kad net pulti skeltanagius praėjo noras! :)))))

...

Te geriau tas po'Piežius džiaugias kad Putinas pas jį išvis atvyko!!! ;P
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS