V. Putinas paragino nepriešinti Rusijos santykių su Kinija ir Vakarais | KaunoDiena.lt

V. PUTINAS PARAGINO NEPRIEŠINTI RUSIJOS SANTYKIŲ SU KINIJA IR VAKARAIS

  • 2

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad nėra jokio reikalo priešinti Rusijos partnerystės su Kinija ir jos santykių su Vakarų šalimis.

„Reikalas toks: mes juk nesteigiame su Kinija karinių sąjungų, mes - strateginiai sąjungininkai, mes neveikiame prieš kažką“, – Sankt Peterburgo ekonomikos forume sakė V. Putinas.

Pasak jo, Rusija ir Kinija savo bendradarbiavimu nesiekia pakeisti jau susiformavusių ryšių su kitomis valstybėmis.

„Dirbame mūsų pačių ir mūsų partnerių labui, nesiruošiame nieko niekaip pakeisti“, – teigė Rusijos vadovas, pabrėždamas, esą Rusijos ir Kinijos bendradarbiavimas suteikia pasauliui stabilumo.

„Kalbant apie viso pasaulio reikalus iš esmės, Rusijos ir Kinijos bendradarbiavimas pasaulio arenoje, be abejonės, yra vienas esminių stabilumo faktorių“, – tikino V. Putinas.

Ketvirtadienį Belgijos vicepremjeras Krisas Peetersas pažymėjo, kad Rusija gali džiaugtis gerėjančiais santykiais su Kinija ir ieškoti Pekine draugo bei verslo partnerio, tačiau ji dėl šių santykių neturėtų nutolti nuo kaimyninės Europos.

„Kinijos prezidentas yra čia, ir jis pasauliui sako: „Mes galime imtis verslo“, bet Rusija turi suprasti, kad Europa yra labai arti, o jei dėl Minsko įsipareigojimų bus pasiektas susitarimas, mes galėtume ir vėl imtis verslo“, – teigė K. Peetersas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Putinai !!!!

jau sibira baiki prasikt kinijai ,apsidairyk,bet vietoje sibiro matyt teks imti europa ,tokie ir geltonosios rases ir ruso ateities planas ,kuris bus igyvendintas .

Eglutė šaunuolė !

Karlikas atmintį prarado.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS