V. Putinas: Rusija galėjo būti geriau pasirengusi išpuoliams pasienyje | KaunoDiena.lt

V. PUTINAS: RUSIJA GALĖJO BŪTI GERIAU PASIRENGUSI IŠPUOLIAMS PASIENYJE

  • 0

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį pareiškė, kad Maskva galėjo sėkmingiau parengti su Ukraina besiribojančius pietinius šalies regionus atakoms iš Ukrainos teritorijos.

„Žinoma, tame nėra nieko gero“, – sakė jis, turėdamas omenyje neseniai įvykdytus išpuolius Rusijos pietiniame Belgorodo regione, ir pridūrė: „Tačiau iš esmės buvo galima numanyti, kad priešas taip elgsis, ir tam buvo galima geriau pasiruošti.“

Praėjus daugiau nei metams nuo invazijos į Ukrainą, Rusija vis dažniau patiria išpuolius savo teritorijoje.

Pastaruoju metu atakų prieš Belgorodo sritį padaugėjo, būta įsiveržimų per valstybinę sieną.

Maskva kaltina Kyjivą ir jo rėmėjus iš Vakarų dėl didėjančio išpuolių ir sabotažo operacijų skaičiaus, taip pat ir prieš Kremlių.

Ukraina neigia esanti su tuo susijusi.

V. Putinas taip pat teigė, kad Ukraina patiria didžiulius nuostolius per savo plačiai aprašomą kontrpuolimą prieš Rusijos pozicijas Ukrainoje. Jis, anot prezidento, nukreiptas prieš kelis fronto sektorius.

„Jų nuostoliai artėja prie katastrofiško lygio“, – sakė V. Putinas per susitikimą su konfliktą nušviečiančiais Rusijos žurnalistais ir rašytojais.

Jis taip pat pripažino, kad Maskvos pajėgoms Ukrainoje trūksta tam tikros karinės įrangos, įskaitant didelio tikslumo šaudmenis ir dronus.

„Specialiosios karinės operacijos metu paaiškėjo, kad daug ko trūko, – susitikime teigė V. Putinas. – Didelio tikslumo amunicijos, ryšių įrangos, dronų ir kita. Jų turime, bet, deja, jų nepakanka.“

Ukraina tuo metu pareiškė atkovojusi kelis kaimus ir pasistūmėjusi į priekį kontrpuolime prieš Rusijos pajėgas.

Kariuomenės atstovas spaudai Andrijus Kovaliovas sakė, kad atkovotų žemių plotas rytiniuose ir pietiniuose regionuose sudaro daugiau kaip 100 kvadratinių kilometrų.

Ukrainos sausumos pajėgų vadas pulkininkas Oleksandras Syrskis teigė, kad kariai tęsia gynybinę operaciją Bachmuto sektoriuje, kur vyksta ilgiausias puolimo mūšis.

„Mūsų kariai žengia į priekį, o priešas praranda pozicijas flanguose“, – sakė jis.

Pirmadienį ukrainiečių lyderis Volodymyras Zelenskis teigė, kad Ukraina pasiekė nedidelių laimėjimų vykdydama, anot jo, sudėtingą kontrpuolimą.

Gairės: karas Ukrainoje, Vladimiras Putinas, išpuoliai, pasienis, pasirengimas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS