V. Putinas: Rusija padės Baltarusijai atlaikyti Vakarų sankcijas | KaunoDiena.lt

V. PUTINAS: RUSIJA PADĖS BALTARUSIJAI ATLAIKYTI VAKARŲ SANKCIJAS

Rusija toliau teiks paramą Baltarusijai, esant sunkiai polinei padėčiai šalyje ir Minskui patiriant Europos Sąjungos sankcijų spaudimą, ketvirtadienį pareiškė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

„Mes ir toliau teiksime visapusišką pagalbą broliškai baltarusių tautai, esant dabartinei ne pačiai paprasčiausiai padėčiai Baltarusijos vidaus politikoje, nepaliaujamo politinio ir sankcijų spaudimo, atkaklių bandymų išjudinti situaciją iš išorės sąlygomis“, – sakė jis kalbėdamas Rusijos ir Baltarusijos regionų forumo plenariniame posėdyje, vykusiame nuotoliniu būdu.

V. Putinas pažadėjo, kad Rusija ir toliau palaikys Baltarusijos „pasipriešinimą visai neseniai Europos Sąjungos įvestų sankcijų suvaržymams“.

„Manome, kad draudimas įvežti virtinę prekių į ES iš Baltarusijos kenkia verslo interesams ir paprastiems žmonėms. Štai apie ką turėjo pagalvoti tie, kurie ėmėsi tokių veiksmų“, – sakė jis.

V. Putinas taip pat pabrėžė, kad kalba ne tik apie eilinius baltarusius, bet ir paprastus ES šalių piliečius.

Europos Sąjunga, JAV, Jungtinė Karalystė ir Kanada praeitą mėnesį išplėtė sankcijas Baltarusijai, reaguodamos į gegužės 27 dieną įvykusį incidentą, kai „Ryanair“ lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių, buvo priverstinai nutupdytas Minske. Tuomet Baltarusijos saugumo tarnybos sulaikė tuo lėktuvu skridusį baltarusių opozicijos tinklaraštininką Ramaną Pratasevičių ir jo draugę – Vilniuje studijuojančią Rusijos pilietę Sofiją Sapegą.

Naujausi suvaržymai, įskaitant taikomus svarbiems ekonomikos sektoriams, papildė virtinę kitų sankcijų Baltarusijos autoritarinio prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimui, paskelbtų po pernai rugpjūtį įvykusių rinkimų, kurių nugalėtoju buvo paskelbtas nuo 1994 metų šaliai nepertraukiamai vadovaujantis lyderis. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais, o jų išprovokuotus kelis mėnesius trukusius beprecedenčius protestus Minsko režimas brutaliai malšino.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Nu

Vargšai su vargšais, turtingi su turtingais ...

Izvalgus

Vyzotas vyzoto nepaliks bedoje... ;)

Molis

Kurgi ne,taip greičiau į dugną eis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS