V. Putinas: Rusija ras „priešnuodžių“ „Patriot“ raketoms Ukrainoje | KaunoDiena.lt

V. PUTINAS: RUSIJA RAS „PRIEŠNUODŽIŲ“ „PATRIOT“ RAKETOMS UKRAINOJE

  • 0

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nesureikšmino Jungtinių Valstijų pranešimo apie tai, kad Ukrainai bus perduota pažangios oro gynybos sistemos „Patriot“ baterija siekiant padėti Kyjivui atremti oro smūgius.

„Tie, kas stoja prieš mus, sako, kad tai gynybai skirtas ginklas ... visada bus priešnuodžių. Taigi žmonės, kurie tai daro, daro tai be reikalo. Tai tiesiog pratęsia konfliktą ir tiek“, – ketvirtadienį pareiškė jis žurnalistams.

Jungtinės Valstijos dieną anksčiau paskelbė perduosiančios Ukrainai pažangios oro gynybos sistemos „Patriot“ bateriją, siekdamos padėti Kyjivui atremti negailestingus Maskvos oro smūgius.

Ukrainiečių prezidentui Volodymyrui Zelenskiui trečiadienį atvykus į Vašingtoną, Jungtinės Valstijos paskelbė apie dar vieną 1,85 mlrd. JAV dolerių (1,74 mlrd. eurų) vertės pagalbos Ukrainai paketą iš biudžete anksčiau numatytų lėšų. 

Į šį paketą pirmą kartą įtraukta pažangios oro gynybos sistemos „Patriot“ baterija, gebanti numušti sparnuotąsias raketas ir trumpojo nuotolio balistines raketas.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, Vladimiras Putinas, gynybos sistema Patriot
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS