V. Putinas sako, kad nesikišo į JAV rinkimus ir tikisi geresnių santykių | KaunoDiena.lt

V. PUTINAS SAKO, KAD NESIKIŠO Į JAV RINKIMUS IR TIKISI GERESNIŲ SANTYKIŲ

Rusų programišiai nesikišo į JAV vidaus reikalus ir rinkimuose nepadėjo kadenciją baigiančiam JAV prezidentui Donaldui Trumpui, kasmetinėje spaudos konferencijoje pareiškė Vladimiras Putinas.

Žurnalisto paklaustas, kodėl „rusų programišiai šį kartą nepadėjo išrinkti D. Trumpo“, V. Putinas teigė, esą tai yra provokacija.

„Kodėl rusų programišiai šį kartą nepadėjo išrinkti D. Trumpo? Manau, kad tai – ne klausimas, o provokacija. Rusų programišiai nepadėjo rinkimuose dabartiniam JAV prezidentui ir nesikišo į šios didžios valstybės vidaus reikalus“, – sakė V. Putinas.

Pasak V. Putino, įtarimai Rusijai kišimusi į JAV rinkimus yra melagingi.

„Visa tai – išsigalvojimai, visa tai – dingstis gadinti santykius tarp Rusijos ir Jungtinių Valstijų, dingstis nepripažinti dabartinio JAV prezidento legitimumo“, – teigė Rusijos prezidentas.

V. Putinas ketvirtadienį sakė besiviliąs, kad išrinktojo JAV prezidento Joe Bideno administracija bendradarbiaus su Rusija, siekiant išspręsti nesutarimus tarp abiejų šalių.

V. Putinas per metinę spaudos konferenciją reporteriams sakė, kad dvišaliai santykiai tapo JAV vidaus politikos „įkaitu“, ir pridūrė turįs vilties, kad kai kurios esamos problemos „bus išspręstos vadovaujant naujai administracijai.“

V. Putinas sakė, kad nebus išvengta bandymų iš užsienio kištis į ateinančiais metais vyksiančius rinkimus į Valstybės Dūmą, tačiau šalis pajėgi jiems pasipriešinti. 

„Žinoma, bus bandoma kištis, tai daroma visą laiką – ir ne tik į mūsų rinkimus, bet praktiškai visame pasaulyje. Tai globali politika – kaip bazės visame pasaulyje, taip ir kišimasis visame pasaulyje. Mes tai žinome, tam ruošiamės“, – kalbėjo V. Putinas spaudos konferencijoje.  

„Tačiau galėsime veiksmingai tam priešintis tik tuo atveju, jei dauguma mūsų piliečių supras, kad: pirma, tai yra kišimasis, antra – turime su tuo kovoti, tai neleistina ir mes patys turime spręsti savo likimą“, – sakė jis. 

Pasak V. Putino, labai svarbus visuomenės vidinis nusiteikimas.

„Tinklaraštininkų nusiteikimas, žiniasklaidos priemonių nusiteikimas dėl mūsų pačių gynybos yra nepaprastai svarbus dalykas ginant savo suverenitetą“, – pabrėžė jis.  

Tuo pat metu V. Putinas sakė, kad Rusija pasirengusi bendradarbiauti su partneriais ir įsileisti į rinkimus tarptautinius stebėtojus. 

„Svarbiausia, kad patys mūsų piliečiai būtų tikri, jog rinkimai vyksta atvirai, skaidriai, ir jų rezultatai verti pagarbos“, – kalbėjo jis.

Rusijos prezidentas paminėjo ir padėtį Kalnų Karabache: pareiškė nemanąs, kad Kalnų Karabacho konfliktas šįmet vėl įsiplieskė dėl kažkokių išorinių jėgų kišimosi į jį.

„Situacija pasidarė nebekontroliuojama, ši įtampa tvyrojo daugelį metų, - sakė jis. – Nemanau, kad tai įvyko dėl kažkokio kišimosi iš išorės. Juk trintis, susišaudymai ir nedideli susirėmimai buvo kilę daugybę kartų. Galiausiai tai peraugo į konfliktą“.

Pasak V. Putino, su Kalnų Karabachu susijusi padėtis „kur kas sudėtingesnė negu paprasti normatyviniai postulatai, tarp jų – ir tarptautiniai teisiniai“.

„Šaknys glūdi etniniame konflikte, kuris prasidėjo dar Sumgaite, o paskui persimetė į Kalnų Karabachą, - teigė Rusijos prezidentas. – Čia kiekviena šalis turi savo tiesą. Kalnų Karabacho armėnai kadaisė paėmė į rankas ginklą, kad apgintų savo gyvybę ir orumą. Ir susiklostė ta situacija, kuri buvo konflikto paaštrėjimo šiais metais momentu“.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

sputnik

covid-19 rusu startupas tai kam jam kistis? viskas buvo padaryta kaip visada isanksto. todel mes ziuredami savo sauguma turetume 2 metus i prieki matyti zenklus

newmore

Kitame šios dienos komentare rašoma, kad Putinas teigia, jog kištis į kitų valstybių reikalus gali bet kas. Taip jis pripažino, kad pats irgi kišasi. Dviveidis klastūnas!

Skaitytojas

Geresni santykiai su aplinkinių valstybių grobiku, Rusijos opozicionierių nuodytoju ir, kaip pasakė McCainas, žudiku??? NO WAY!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS