V. Putinas: panaudotume branduolinius ginklus, jei iškiltų grėsmė mūsų suverenitetui | KaunoDiena.lt

V. PUTINAS: PANAUDOTUME BRANDUOLINIUS GINKLUS, JEI IŠKILTŲ GRĖSMĖ MŪSŲ SUVERENITETUI

  • 23

Rusijos prezidento Vladimiro Putino teigimu, jo šalis yra pasirengusi panaudoti branduolinį ginklą, jei kiltų grėsmė jos valstybingumui, suverenitetui ar nepriklausomybei.

Tačiau jis išreiškė viltį, kad JAV susilaikys nuo veiksmų, galinčių sukelti branduolinį konfliktą.

Šis V. Putino įspėjimas Vakarams buvo duotas prieš šią savaitę įvyksiančius Rusijos prezidento rinkimus, kuriuose jis beveik neabejotinai laimės dar vieną šešerių metų kadenciją.

Ankstyvą trečiadienį paskelbtame interviu Rusijos valstybinei televizijai V. Putinas apibūdino JAV prezidentą Joe Bideną (Džo Baideną) kaip politikos veteraną, kuris puikiai supranta galimus eskalacijos pavojus, ir teigė nemanantis, jog pasaulis artėja prie branduolinio karo.

Kartu jis nurodė, kad Rusijos branduolinės pajėgos kariniu-techniniu požiūriu yra visiškai parengtos.

Pasak V. Putino, Maskva yra pasirengusi panaudoti branduolinį ginklą, jei iškiltų grėsmė Rusijos valstybės egzistavimui, suverenitetui ir nepriklausomybei.

Jis taip pat tvirtino, kad Rusijos branduolinė triada – oras, vanduo, sausuma – esanti „daug pažangesnė“ ir modernesnė nei Jungtinių Valstijų.

„Mūsų triada, branduolinė triada, yra modernesnė už bet kurią kitą triadą. Tik mes ir amerikiečiai iš tikrųjų turime tokias triadas. Ir mes čia pažengėme daug toliau“, – sakė V. Putinas interviu per valstybinę televiziją.

Nuo invazijos į Ukrainą pradžios 2022-ųjų vasarį Rusijos lyderis ne kartą kalbėjo apie pasirengimą panaudoti branduolinius ginklus. Vėliausias toks grasinimas nuskambėjo praėjusį mėnesį jo kalboje apie šalies padėtį, kai jis perspėjo Vakarus, kad gilindami savo dalyvavimą kovose Ukrainoje jie rizikuoja pradėti branduolinį karą.

Interviu paklaustas, ar kada nors svarstė galimybę Ukrainoje panaudoti mūšio laukui skirtus branduolinius ginklus, V. Putinas atsakė, kad tam nebuvo jokio reikalo.

Jis taip pat išreiškė įsitikinimą, kad Maskva pasieks savo tikslus Ukrainoje, ir paliko atviras duris deryboms, pabrėždamas, kad bet kokiam susitarimui reikės tvirtų Vakarų garantijų.

V. Putinas sakė, kad jei Ukrainos sąjungininkai atsiųstų savo karius padėti karo krečiamai šaliai, tai nepakeistų konflikto baigties.

„Jei kalbame apie oficialius užsienio šalių karinius kontingentus, esu tikras, kad tai nepakeis padėties mūšio lauke. Tai yra svarbiausias dalykas. Kaip ir ginklų tiekimas nieko nekeičia“, – sakė V. Putinas.

V. Putinas sakė, kad pastaruoju metu padažnėjusios Ukrainos dronų atakos Rusijos teritorijoje yra dalis pastangų sužlugdyti penktadienį prasidėsiančius tris dienas truksiančius prezidento rinkimus.

Ankstų trečiadienį Rusijos valdžios institucijos pranešė apie dar vieną didelę Ukrainos bepiločių orlaivių atakų kampaniją. Pasak pareigūnų, vienas iš dronų pataikė į naftos perdirbimo gamyklą Riazanės regione, sužeidė mažiausiai du žmones ir sukėlė gaisrą. Kitas dronas buvo numuštas, kai artėjo prie naftos perdirbimo gamyklos netoli Sankt Peterburgo, o dar 30 dronų buvo numušti pietvakarių Voronežo srityje.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Manau panaudos

Tik dar ne siandien.

Sitas

Zmogus tikras Bosas... Jis stovi uz savo saly Kai tikras vyras ... O jenkiai vagia .. grobia.... Visus resursus.... Is kitu saliu.... Prisidenge demokratija:) Kodel rusu neprieme I NATO... Juk praise rusai..... Dabar aisku nes jei butu prieme tai nebutu kuo gasdyti europos..... O dabar renka jankai Douglas uz saugyste... Va tokia demokratija....

Taksas

Ši kom ir tapšnojom mes ant to dimensinio putlerio.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS