V. Putinas žada aprūpinti kariuomenę moderniausia ginkluote | KaunoDiena.lt

V. PUTINAS ŽADA APRŪPINTI KARIUOMENĘ MODERNIAUSIA GINKLUOTE

  • 9

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sekmadienį pareiškė, kad šalies ginkluotosios pajėgos bus aprūpintos naujausia ginkluote, įskaitant lazerines ir viršgarsines sistemas.

„Ir toliau sieksime, kad mūsų kariuomenė ir karinis jūrų laivynas taptų vis modernesni, o tai reiškia, kad reikia stiprinti strateginių pajėgų potencialą, siųsti visų rūšių pajėgoms naujausius ginklus ir techniką, įskaitant lazerinius ir viršgarsinius kompleksus bei didelio tikslumo sistemas“, – per iškilmingą koncertą, skirtą Tėvynės gynėjo dienai paminėti, kalbėjo V. Putinas.

Jis teigė, kad daugelis Rusijos ginklų „neturi analogų pasaulyje“.

„Kalbant apie virtinę perspektyvių pavyzdžių – o tai faktiškai yra ateities ginklai – mes jau perėjome nuo bandymų etapo iki jų karinio budėjimo nuolatinės parengties režimu“, – sakė Kremliaus šeimininkas.

Anot jo, „tai reiškia, kad Rusijos gynybiniai pajėgumai ir saugumas patikimai užtikrinti ilguoju laikotarpiu“.

„Ir, be abejo, pagrindinis ir tvirčiausias mūsų ginkluotųjų pajėgų pamatas visada buvo ir lieka drąsūs, Tėvynei ištikimi žmonės, tikri patriotai – kariai bei seržantai ir, norėčiau ypač pabrėžti, mūsų seržantai, šalies karininkų korpusas“, – pridūrė Rusijos lyderis.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

kapralas

tegul sovietai nelaukia kol litvinai nukreips savo raketas į jų pusę ir pirstels

Va

Nors kas seržantų korpusą palaiko o ne šauktinis dievas karininkas ir paskutinis seržantas....

Jonas

Geriau pasirupintu maistu ir taip nualintai rusijai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS