V. Zelenskio biuro vadovas sako, kad Ukraina yra „visiškai pasirengusi“ tapti NATO nare | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIO BIURO VADOVAS SAKO, KAD UKRAINA YRA „VISIŠKAI PASIRENGUSI“ TAPTI NATO NARE

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas tvirtina, kad šalis yra „visiškai pasirengusi“ narystei NATO.

 

„Manau, kad dabar pats laikas būti labai sąžiningiems ir skaidriems dėl Ukrainos perspektyvų NATO. Per tam tikrą laikotarpį Ukraina pademonstravo savo principingumą, kad esame visiškai pasirengę būti NATO nare“, – penktadienį per diskusiją Atlanto Taryboje sakė jis.

Anot jo, konkrečias datas šiuo klausimu Kijevas tikisi sužinoti per NATO viršūnių susitikimą Madride šią vasarą.

2021 metų gruodį Volodymyras Zelenskis jau pareiškė, kad Kijevas nori 2022 m. suprasti konkrečias stojimo į NATO sąlygas, taip pat atblokuoti taikos procesą Donbase.

2008 metų balandį Bukarešte įvykusiame NATO viršūnių susitikime Šiaurės Atlanto aljansas paskelbė politinį pareiškimą, kad Ukraina ir Sakartvelas ilgainiui taps NATO narėmis, tačiau atsisakė abiem šalims pateikti narystės veiksmų planą, kuris yra pirmasis žingsnis teisinėje šalies įstojimo į organizaciją procedūroje.

2019 metų vasarį Aukščiausioji Rada pritarė Konstitucijos pataisoms, kurios įtvirtina Ukrainos siekį įstoti į NATO. Šiuo metu šaliai suteiktas NATO partnerės su platesnėmis galimybėmis statusas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Joga

Paims tuoj ruskius per visus galus.

Anonimas

Zelenskis turi grįžti i Izraelį ,tenai jo tėvynę o ne ieškoti žemių kitose šalyse savo tautai.

xoxolu vadas sako jau visiskai pasiruose

raukai nuogi , siknaskyles isteptos vazeLYnu..... IMKIT MUS ....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS