V. Zelenskio siekis susigrąžinti aneksuotas teritorijas – kol kas nerealus? | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIO SIEKIS SUSIGRĄŽINTI ANEKSUOTAS TERITORIJAS – KOL KAS NEREALUS?

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius atsargiai vertina naujojo Ukrainos prezidento Vladimiro Zelenskio pažadus susigrąžinti Rusijos užgrobtas teritorijas. Pasak jo, bent jau kol kas Rusijos pozicija Ukrainos atžvilgiu nesikeičia, todėl tikėtis atgauti aneksuotas teritorijas nėra labai realu.

„Šiuo metu tai neatrodo realu, nes yra bendras kontekstas ir Rusijos niekuo nesikeičianti pozicija. Tačiau teigti, kad tai niekada nebus įmanoma taip pat būtų neteisinga“, - „Žinių radijui“ sakė L. Linkevičius.

Politikos naujokas, komikas V. Zelenskis pirmadienį per ceremoniją sostinėje Kijeve buvo inauguruotas naujuoju Ukrainos prezidentu.

Per ceremoniją Ukrainos parlamente priesaiką duodamas V. Zelenskis žadėjo ginti Ukrainos suverenumą ir nepriklausomybę, rūpintis Tėvynės ir Ukrainos žmonių gerove, ginti piliečių teises ir laisves, laikytis Ukrainos konstitucijos ir įstatymų.

Kartu kalbėdamas apie Rusijos aneksuotą Krymo pusiasalį V. Zelenskis pabrėžė, kad prarastų teritorijų susigrąžinimas taip pat bus iššūkis ir užsibrėžimas valstybei.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

lape

ir tas kliedeti pradejo

Jonas

Idomu bus paziureti kaip tai spresis, bet kazkaip nesitiki su tokia retorika bus galima toli nueiti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS