V. Zelenskis aplankė karius prie Bachmuto Rytų Ukrainoje | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS APLANKĖ KARIUS PRIE BACHMUTO RYTŲ UKRAINOJE

  • 0

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienį aplankė savo karius, vykdančius kontrpuolimą link karo nuniokoto rytinio Bachmuto miesto, pranešė Kyjivas.

„Ukrainos prezidentas V. Zelenskis darbo kelionės į Donecko sritį metu aplankė kovines brigadas, vykdančias puolamąsias operacijas Bachmuto srityje“, – nurodė prezidentūra ir pridūrė, kad V. Zelenskis „išklausė pranešimus apie operatyvinę padėtį“ rytiniame fronte.

Birželį Ukraina pradėjo ilgai lauktą kontrpuolimą, siekdama išstumti Rusijos pajėgas iš teritorijų šalies rytuose ir pietuose, tačiau kol kas pasiekė gana nedidelę pažangą.

Gegužę po kelis mėnesius trukusių įnirtingų kovų Rusijos pajėgos, vadovaujamos privačios karinės bendrovės „Wagner“, užėmė Bachmutą, kuriame kadaise gyveno apie 70 tūkst. žmonių.

Ukrainos pajėgos intensyviai šturmavo miesto, virtusio griuvėsiais, pakraščius.

V. Zelenskis susitiko su tos srities dalinių vadais ir aptarė kylančias problemas ir poreikius, įskaitant artilerijos sviedinių ir raketų fronto oro gynybos sistemoms tiekimą.

Pirmadienį prezidentas nurodė, kad lankėsi Donecko srityje ir socialiniuose tinkluose paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti jo susitikimas su vadais ir kariais neįvardintoje vietoje.

Šis jo vizitas įvyko po to, kai buvo atleistas Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas, o praėjusią savaitę Kyjivas nurodė, kad pasiekė tam tikrų taktinių laimėjimų.

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, aplankė karius prie Bachmuto, Rytų Ukraina
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS