V. Zelenskis atkirto JAV respublikonui: jei būsime silpni, V. Putinas okupuos Baltijos šalis | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS ATKIRTO JAV RESPUBLIKONUI: JEI BŪSIME SILPNI, V. PUTINAS OKUPUOS BALTIJOS ŠALIS

  • 0

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sureagavo į Floridos gubernatoriaus Rono DeSantiso teiginius, kai jis pareiškė, kad parama Ukrainai nėra gyvybiškai svarbus JAV nacionalinio saugumo interesas. Taip pat, kad Rusijos karas Ukrainoje esą tėra teritorinis ginčas, rašo „Florida Politics“.

V. Zelenskį kalbinę „The Atlantic“ žurnalistai iš jo išgirdo, kad jei galėtų aptarti šį klausimą su R. DeSantisu, atsakytų pragmatiškai.

„Jei neturėsime pakankamai ginklų, tai reiškia, kad būsime silpni. Jei būsime silpni, jie mus užims. Jei jie mus okupuos, jie bus prie Moldovos sienų ir okupuos Moldovą. Užėmę Moldovą, jie keliaus per Baltarusiją ir okupuos Latviją, Lietuvą ir Estiją“, – argumentavo Ukrainos prezidentas.

Pasak V. Zelenskio, trys Baltijos šalys, yra NATO narės. Jei jas užims, baltai yra drąsūs žmonės – jie kovos. Bet tos šalys – mažos, jos neturi branduolinių ginklų. „Taigi, juos puls rusų kariai, nes tokia yra Rusijos politika – atsiimti visas šalis, kurios anksčiau buvo Sovietų Sąjungos dalis“, – detalizavo Ukrainos prezidentas.

R. DeSantis anksčiau yra teigęs, kad „įsipainioti į teritorinį ginčą tarp Ukrainos ir Rusijos“ nėra „gyvybiškai svarbus nacionalinis interesas“.

„Be jokios abejonės, taika turėtų būti tikslas. Tačiau JAV neturėtų teikti pagalbos, kuriai gali prireikti dislokuoti amerikiečių karius arba sudaryti sąlygas Ukrainai įsitraukti į puolimo operacijas“, – sakė Floridos gubernatoriaus, kuris gali tapti ir respublikonų kandidatu į JAV prezidentus.

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, Ronas DeSantisas, ginklai Ukrainai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS