V. Zelenskis atvyko į Briuselį raginti ES dėl pagalbos Ukrainai | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS ATVYKO Į BRIUSELĮ RAGINTI ES DĖL PAGALBOS UKRAINAI

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį atvyko į Briuselį paraginti Europos Sąjungos lyderius didinti pagalbą Rusijos puolamai jo šaliai, pranešė pareigūnai.

V. Zelenskis, kuris į Briuselį atskrido kartu su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu (Emaniueliu Makronu), kreipsis į Europos Parlamentą ir dalyvaus ES lyderių susitikime.

Netikėtai į kelionę po Europą išvykęs V. Zelenskis jau antrą kartą nuo 2022-ųjų vasario 24-osios, kai prasidėjo Rusijos puolimas, paliko savo šalį. Gruodį jis buvo nuvykęs į Vašingtoną.

Trečiadienį Ukrainos vadovas lankėsi Londone, kuris karinės pagalbos srityje yra artimiausias Kyjivo sąjungininkas po Jungtinių Valstijų, o paskui netikėtai nuvyko į Paryžių, kur Eliziejaus rūmuose vakarieniavo su E. Macronu ir Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu (Olafu Šolcu).

EVT vadovas sveikina V. Zelenskį „parvykus namo, į ES“

Europos Sąjungos lyderiai ketvirtadienį sveikino ukrainiečių prezidentą atvykusį į Briuselį pirmo vizito nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios.

„Sveiki parvykę namo, sveiki atvykę į ES“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis (Šarlis Mišelis).

Jis paskelbė nuotrauką, kurioje spaudžia ranką V. Zelenskiui, šalia stovint Europos Komisijos pirmininkei Ursulai von der Leyen (Urzulai fon der Lajen).

Gairės: karas Ukrainoje, ES, Briuselis, pagalba Ukrainai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS