V. Zelenskis: įgyvendinsime ES iškeltas sąlygas 500 mln. eurų paramai gauti | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS: ĮGYVENDINSIME ES IŠKELTAS SĄLYGAS 500 MLN. EURŲ PARAMAI GAUTI

Ukraina yra pasirengusi įgyvendinti visas Europos Sąjungos keliamas sąlygas, kad iš Bendrijos gautų 500 mln. eurų paramą, sako į Briuselį vizito nuvykęs šalies prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Žinau sąlygas. Esame pasirengę šioms sąlygoms. Esame pasirengę priimti šiuos įstatymus, šias įstatymų pataisas“, – kanalui „1+1“ teigė V. Zelenskis, rašo „Ukrinform“.

Vis dėlto Ukrainos vadovas neatskleidė, kokios konkrečios sąlygos yra keliamos Ukrainai, jei ši nori gauti 500 mln. eurų paramą iš ES. Pasak V. Zelenskio, jis nenori atrodyti kaip politikas, kuriam svarbu daug pažadėti, tačiau nebūtinai visus pažadus ištesėti.

Antradienį Europos Komisijos (EK) vicepirmininkas Valdis Dombrovskis susitikime su V. Zelenskiu pažymėjo, kad ES nuspręs dėl 500 mln. eurų paramos skyrimo Ukrainai tada, kai šalis išpildys visas jai keliamas sąlygas.

Anksčiau žiniasklaidoje skelbta, kad, norėdama gauti ES paramą, Ukraina turi priimti, be kita ko, įstatymus dėl kovos su pinigų plovimu ir elektros energijos rinkos, taip pat – reformuoti šalies muitinę ir mokesčių inspekciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Nuomonė

Kaip į subinę 500 milijonų, geriau kokiems negrams duotų, bent būtų kokia nauda...

taigi

Šitiems laukiniams pavogti 500 mil. poros mėnesių darbas.

...

Kada žydams darmų pinigų nereikėjo?..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS