V. Zelenskis išdėstė Ukrainos kariuomenės vadovybės poziciją dėl Bachmuto | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS IŠDĖSTĖ UKRAINOS KARIUOMENĖS VADOVYBĖS POZICIJĄ DĖL BACHMUTO

  • 0

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, savo vakaro kreipimesi į ukrainiečius komentuodamas tolesnę Bachmuto miesto gynybą pabrėžė, kad dėl to yra aiški bendra karinės vadovybės pozicija.

„Surengiau Štabo posėdį. Pajėgų vado, žvalgybos, [karo veiksmų] krypčių vadų ataskaitos. Pagrindinis dėmesys – JSPG (jungtinei strateginei pajėgų grupei) „Chortycia“ ir Bachmutui. Yra aiški viso Štabo pozicija: stiprinti [veiksmus] šia kryptimi, maksimaliai naikinti okupantą“, – sakė V. Zelenskis.

Pasak jo, buvo aptarti veiksmai ir kitomis kryptimis. Prezidentas pažymėjo, kad buvo kalbėta ir šaudmenų, ginklų tiekimą.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado Valerijaus Zalužno teigimu, Bachmuto gynyba yra esminė tvirtai viso fronto gynybai.

Kovo pradžioje Ukrainos sausumos pajėgų vadas Oleksandras Syrskis sakė, kad mūšių už šį miestą įtampa pasiekė aukščiausią tašką.

V. Zelenskis antradienį vakare taip pat sakė, kad Ukraina toliau dirba su partnerėmis dėl spaudimo Rusijai didinimo. Be kita ko, Kyjive antradienį su vizitu lankėsi Islandijos premjerė Katrin Jakobsdottir (Katrin Jakobsdoutir).

„Aptarėme bendradarbiavimą euroatlantine ir europine kryptimis, tarptautinėse struktūrose. Vienas svarbiausių klausimų – bausmė valstybei teroristei ir visiems rusams žudikams. Rengiamės Europos Tarybos šalių viršūnių susitikimui... vyksiančiam Islandijos sostinėje ir galinčiam turėti didelę reikšmę patraukiant Rusiją atsakomybėn už agresiją“, – kalbėjo V. Zelenskis.

Gairės: karas Ukrainoje, Bachmutas, Volodymyras Zelenskis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS