V. Zelenskis įspėja šalies karinę vadovybę dėl politinių ambicijų | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS ĮSPĖJA ŠALIES KARINĘ VADOVYBĘ DĖL POLITINIŲ AMBICIJŲ

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis įspėjo savo šalies karinę vadovybę dėl įsitraukimo į politiką. „Jei kariauji su mintimi, kad ryt eisi į politiką ar rinkimus, tai savo žodžiais ir fronte elgiesi kaip politikas, o ne kaip kariškis“, – sakė jis naktį į antradienį paskelbtame interviu britų bulvariniam laikraščiui „The Sun“. Tai esą yra didelė klaida.

Karo metais, anot V. Zelenskio, negali būti ir diskusijos dėl hierarchijos. „Su visa pagarba generolui Zalužnui ir visiems vadams, kurie yra mūšio laike – yra absoliutus hierarchijos supratimas ir viskas, ir negali būti dviejų, trijų, keturių, penkių“, – pažymėjo prezidentas.

Jau kurį laiką Kyjivo politiniuose sluoksniuose kalbama apie konfliktą tarp kariuomenės vado Valerijaus Zalužno ir V. Zelenskio. Generolas jau vadinamas konkurentu V. Zelenskiui prezidento rinkimuose. Remiantis Konstitucija, eiliniai prezidento rinkimai Ukrainoje turėtų vykti kitų metų kovo 31 d.

Lapkričio pradžioje generolas daug dėmesio sulaukusiame interviu britų žurnalui „Economist“ įspėjo dėl aklavietės kare su Rusija. V. Zelenskis tuo tarpu paneigė esant aklavietę ir pabrėžė birželį pradėto kontrpuolimo laimėjimus.

Ukraina jau beveik 21 mėnesį ginasi nuo Rusijos invazijos.

Gairės: Ukrainos prezidentas, Volodymyras Zelenskis, karinė vadovybė, politika, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS