V. Zelenskis ketina surengti Donbase vietos valdžios rinkimus | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS KETINA SURENGTI DONBASE VIETOS VALDŽIOS RINKIMUS

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šeštadienį paskelbė, kad Kijevas nori šių metų spalį visoje Ukrainos teritorijoje, įskaitant Donbasą, surengti vietos valdžios rinkimus pagal Ukrainos įstatymus.

„Norime 2020 metų spalį surengti vietos valdžios rinkimus visoje Ukrainos teritorijoje, įskaitant atskirus Donecko ir Luhansko sričių rajonus. Tačiau neįmanoma to padaryti be elementarių saugumo ir politinių sąlygų, pažeidžiant Ukrainos konstituciją ir tarptautinius demokratinių rinkimų standartus“, – sakė V. Zelenskis Miuncheno saugumo konferencijoje.

Jis pažymėjo, jog Rusija dabar atvirai informuoja pasaulį, kad 2019 metais Ukrainos laikinai nekontroliuojamuose Donbaso rajonuose išdavė 125 tūkst. rusiškų pasų.

„Žmonėms Donbase reikia rinkimų, kurie būtų pripažinti teisėtais. Jie negali būti tokie, jeigu vyks ne pagal Ukrainos įstatymus, aidint šūviams ir be Ukrainos sienos kontrolės“, – pabrėžė V. Zelenskis.

Žmonėms Donbase reikia rinkimų, kurie būtų pripažinti teisėtais.

Jis taip pat sakė, kad Ukrainos valdžia yra pasirengusi tiesioginiam dialogui su taikiais gyventojais atskiruose Donecko ir Luhansko sričių rajonuose, bet ne su šias teritorijas valdančiais žmonėmis.

Be to, pasak V. Zelenskio, ukrainiečiai teikia iniciatyvą pajėgas nuo konflikto šalių sąlyčio linijos atitraukti „sektorių principu“, pagal kurį „sąlyčio linija dalijama į sektorius“ ir palaipsniui vykdomas pajėgų atitraukimas.

Ukrainos prezidentas pažadėjo artimiausiu metu informuoti „Normandijos formato“ dalyvius apie šios iniciatyvos turinį.

Kijevas sieks, kad naujas „Normandijos ketverto“ – Ukrainos, Vokietijos, Prancūzijos ir Rusijos – viršūnių susitikimas įvyktų šių metų balandį, kaip buvo sutarta per gruodžio 9-osios viršūnių susitikimą Paryžiuje, nurodė V. Zelenskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

Ir vėl tas pats. Nedarysim kaip buvom susitare, o darysim kitaip. Idiotas.

To cha cha cha

O kai okupacines pajegos, valdžia ir teisesauga susidaro iš vietiniu gyventoju. Tai vadinasi okupacija ar tu tiesiog esi bukas vaflis?

Cha cha cha

Tai įmanoma nebent svajonėse. Surengti laisvus vietos rinkimus rusų okupuotame Donbaso krašte, kai ten siautėja Putino banditai - misija neįmanoma. Tai tas pats, kaip senam gaidžiui svajoti pavyti jauną vištą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS