V. Zelenskis: niekas nebegali pakenkti Ukrainos demokratijai | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS: NIEKAS NEBEGALI PAKENKTI UKRAINOS DEMOKRATIJAI

JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) pirmadienio vizitas Kyjive parodė, kokia Ukraina yra tvirta ir svarbi visam pasauliui, savo vakaro kreipimesi pareiškė ukrainiečių prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Apibendrindamas JAV lyderio vizitą V. Zelenskis sakė: „Ši diena buvo simbolinė. 362-oji visapusiško karo diena, o mes savo laisvos šalies laisvoje sostinėje priimame su vizitu atvykusį savo galingą sąjungininką – Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentą – ir kalbamės su juo apie Ukrainos, savo santykių, visos Europos ir pasaulinės demokratijos ateitį. Tai rodo, kokia Ukraina tvirta ir... svarbi pasauliui.“

„Devintosios pačių baisiausių Maidano dienų metinės, rusų agresijos prieš mūsų valstybę, kai buvo likę visai nedaug laiko iki mūsų Krymo okupacijos, metinės. O dabar, po devynerių metų, mes kaip niekad tikri, kad teisingumas vis tik bus atkurtas“, – kalbėjo Ukrainos prezidentas.

Mūsų tvirtybė – didžiulis indėlis į visų laisvę mylinčių pasaulio tautų tvirtybę.

Jis pabrėžė, kad valstybė agresorė, kuri sistemingai siekė tapti valstybe teroriste, atsakys už savo nusikaltimus. „Atsakys dėl Ukrainos ir visų mūsų partnerių, viso laisvojo pasaulio, visų, kas dabar padeda mums ginti mūsų nepriklausomybę, laisvę ir tarptautinę tvarką, pastangų“, – sakė V. Zelenskis.

Jis taip pat pabrėžė, jog dabar absoliučiai aišku, kad niekas nebegalėtų pakenkti Ukrainos demokratijai.

„Nė vienas Ukrainos gyvenimo elementas jau nebėra ir niekada nebus trapus. Mūsų tvirtybė – didžiulis indėlis į visų laisvę mylinčių pasaulio tautų tvirtybę“, – sakė V. Zelenskis.

GALERIJA

  • V. Zelenskis: niekas nebegali pakenkti Ukrainos demokratijai
V. Zelenskio feisbuko nuotr.
Gairės: Volodymyras Zelenskis, karas Ukrainoje, karas, Joe Bidenas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS