V. Zelenskis: pauzė kare suteiks V. Putinui galimybę kaupti jėgas | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS: PAUZĖ KARE SUTEIKS V. PUTINUI GALIMYBĘ KAUPTI JĖGAS

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis yra įsitikinęs, kad pauzė kare, o iš esmės – konflikto įšaldymas, kaip siūlo kai kurie politikai, bus didelė problema Ukrainai ir Europai, nes suteiks Vladimirui Putinui galimybę kaupti jėgas.

V. Zelenskis tai pareiškė interviu Italijos televizijos kanalo RAI1 laidai „Cinque minuti“, praneša „Ukrinform“.

„Pertrauka kare – didelis iššūkis, tai būtų didelė problema Ukrainai, jos išsaugojimui, jos ateičiai, įšaldytas konfliktas bus didelė problema visai Europai. Mes turėjome tokios patirties po Krymo ir dalies Donbaso okupacijos. Tai buvo panašu į tai, ką dabar girdime kai kuriose žiniasklaidos priemonėse ir iš kai kurių lyderių, kai jie sako, kad reikia pauzės, o visa tai byloja apie konflikto įšaldymą. Kai kas tai vadina paliaubomis. Bet mes tai jau žinome. Ši pauzė kare nėra pauzė kare, tai pauzė V. Putinui“, – pažymėjo V. Zelenskis.

Anot jo, V. Putinui reikia tokios pauzės, kad sukauptų jėgas.

„Jiems (Rusijai) trūksta raketų, jie bando jas pirkti Irane ir jau paėmė iš Šiaurės Korėjos. Jiems trūksta artilerijos sviedinių, ir jie gabena juos iš Šiaurės Korėjos ir Irano. Jiems reikia šios pauzės, kadangi jiems trūksta patyrusių kariškių, nes jie juos prarado mūsų teritorijoje. Jiems trūksta karininkų ir tiesiog parengtų kareivių. Ši pauzė bus naudinga V. Putinui“, – pabrėžė prezidentas.

Jis priminė, kad Rusija anksčiau jau laikėsi tokios taktikos. Kai po 2014 metų konfliktas Rytų Ukrainoje buvo iš esmės įšaldytas, tai suteikė Rusijai galimybę padidinti ginkluotę ir sutelkti pajėgas, o vėliau įsiveržti į Ukrainą.

„Ir jis (V. Putinas) gali tai padaryti dar kartą. Nes niekas nesuteikia Normandijos formato ir Minsko proceso lygio garantijų. Ir niekas neatsako už tai, kad Rusija vykdytų duodamus pažadus. Bent jau kol V. Putinas yra prezidentas“, – pabrėžė V. Zelenskis.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Ukrainos prezidentas V. Zelenskis jau kalbėjo apie galimybę įšaldyti karą ir pavadino tai Ukrainai nepriimtinu variantu, nes jis bus naudingas agresoriui. Anot V. Zelenskio, šiuo metu sąjungininkai Vakaruose nedaro spaudimo Ukrainai dėl konflikto įšaldymo.

Gairės: Volodymyras Zelenskis, Vladimiras Putinas, pauzė kare, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS