V. Zelenskis ragina Vakarų šalis atrasti politinės valios padėti Kyjivui | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS RAGINA VAKARŲ ŠALIS ATRASTI POLITINĖS VALIOS PADĖTI KYJIVUI

  • 0

Ukrainiečių prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį paragino Vakarų valstybes atrasti politinės valios padėti Ukrainai po Maskvos įvykdyto naktinio išpuolio, per kurį sostinėje ir aplinkiniame regione buvo sužeista septyniolika žmonių.

Ukrainos oro pajėgos pranešė, kad numušė 31 Rusijos raketą, nutaikytą į Kyjivą. Ši ataka surengta po to, kai Maskva pažadėjo atsakyti į suintensyvėjusius Ukrainos smūgius savo pasienio regionuose.

„Toks teroras tęsiasi kiekvieną dieną ir naktį“, – platformoje „Telegram“ parašė V. Zelenskis, ragindamas Vakarų šalis atsiųsti Ukrainai daugiau oro gynybos sistemų.

„Jį būtų įmanoma sustabdyti pasaulio vienybe [...]. Rusų teroristai neturi raketų, galinčių apeiti „Patriot“ ir kitas pirmaujančias pasaulio sistemas“, – sakė jis.

„Tokia apsauga dabar reikalinga Ukrainai“, – tęsė jis.

„Nuo Kyjivo iki Charkivo, nuo Sumų iki Chersono, nuo Odesos iki Donecko srities, – sakė ukrainiečių lyderis. – Tai visiškai įmanoma, jei mūsų partneriai parodys pakankamą politinę valią.“

JAV Kongrese dėl vidaus politinių nesutarimų vis dar blokuojamas 60 mlrd. dolerių (55 mlrd. eurų) paramos Ukrainai paketas.

Ukrainos pareigūnai, atnaujindami duomenis, pranešė, kad ketvirtadienį krintančios raketų nuolaužos sužeidė septyniolika žmonių – trylika Kyjive ir keturis sostinės regione.

Tokia apsauga dabar reikalinga Ukrainai.

Kyjive buvo hospitalizuoti 11 metų mergaitė ir 38 metų vyras, nurodė miesto administracija. Kiti aštuoni žmonės sužeisti nesunkiai, sakė meras Vitalijus Klyčko.

Ukrainos gelbėjimo tarnybos nurodė, kad maždaug 80 žmonių buvo evakuoti iš savo namų.

Oro pajėgos pranešė, kad rusai atakavo Kyjivą dviem balistinėmis raketomis „Iskander“ ir 29 sparnuotosiomis raketomis, paleistomis iš strateginių bombonešių, ir kad visos jos buvo numuštos.

V. Zelenskis paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti išdaužti gyvenamojo namo langai ir gatvėje išmėtytos nuolaužos, ugniagesiams su gesinimo žarnomis stipria srove liejant vandenį ant dūmuose skendinčio pastato.

Tai buvo pirmas bandymas raketomis smogti Ukrainos sostinei nuo vasario pradžios, sakė miesto karinės administracijos vadovas Serhijus Popko.

Ataka įvykdyta po to, kai per pastarąsias dvi savaites padaugėjo Ukrainos smūgių Rusijos pasienio regionams ir naftos perdirbimo gamykloms.

Ketvirtadienį prie sienos su Ukraina esančios Rusijos Belgorodo srities gubernatorius pranešė, kad per naujausią bombardavimą iš oro buvo sužeisti penki žmonės.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė, kad Rusija turi planą, kaip reaguoti į padažnėjusius Ukrainos išpuolius Rusijos pasienio regionuose, ir pažadėjo atkurti saugumą.

Gairės: Volodymyras Zelenskis, Vakarai, pagalba Ukrainai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS