V. Zelenskis Rumunijos parlamentui sakė, kad ant kortos pastatyta taika Europoje | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS RUMUNIJOS PARLAMENTUI SAKĖ, KAD ANT KORTOS PASTATYTA TAIKA EUROPOJE

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį paragino Vakarus vienytis, siekiant užkirsti kelią Rusijos vykdomam „genocidui“ Europoje.

Jis sakė, kad žemyno saugumas priklauso nuo Maskvos agresijos prieš jo šalį baigties.

„Kartu galime sustabdyti tuos, kurie nori genocido Europoje“, – sakė V. Zelenskis Rumunijos parlamente, parodęs parlamentarams Bučos gatvėse gulinčių kūnų su civilių drabužiais vaizdus.

Ukrainos lyderis lankėsi mieste, neseniai atkovotame Ukrainos pajėgų, kur jis pasmerkė Rusijos armijos veiksmus kaip „karo nusikaltimus“, kurie bus „pripažinti genocidu“. Vakarai paragino ištirti „karo nusikaltimus“, kuriais kaltinami Rusijos kareiviai, bet Maskva tai neigia.

„Ukraina nėra paskutinis Rusijos agresijos taikinys“, – sakė V. Zelenskis. Maskva „nori okupuoti Odesą, o tada lieka tik vienas žingsnis iki Moldovos“, – kalbėjo jis Rumunijos įstatymų leidėjams ir ragino šalį „ginti savo nepriklausomybę ir suverenitetą“. „Būtent Ukrainoje sprendžiamas Vidurio Europos ir Juodosios jūros regiono likimas, todėl Ukrainos ir ukrainiečių laisvės gynimas prilygsta visos Europos saugumo gynimui“, – pridūrė V. Zelenskis.

Jis taip pat paragino įvesti naujas sankcijas Rusijai, kad ji „netektų visų išteklių“. "Uždarykite savo uostus Rusijos laivams, sustabdykite prekių tranzitą į Rusiją ir iš jos, nebeimportuokite išteklių iš Rusijos“, – kalbėjo Ukrainos lyderis.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Ukrainos prezidentas, Volodymyras Zelenskis, Rumunijos parlamentas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS