V. Zelenskis TBT išduotą V. Putino arešto orderį pavadino istoriniu sprendimu | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS TBT IŠDUOTĄ V. PUTINO AREŠTO ORDERĮ PAVADINO ISTORINIU SPRENDIMU

  • 0

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį pasveikino „istorinį“ Tarptautinio Baudžiamojo Teismo (TBT) sprendimą išduoti Rusijos prezidento Vladimiro Putino arešto orderį.

„Tai istorinis sprendimas, nuo kurio prasidės istorinė atsakomybė“, – parašė jis socialiniuose tinkluose.

TBT penktadienį paskelbė išdavęs Rusijos prezidento V. Putino arešto orderį dėl „neteisėtos“ ukrainiečių vaikų „deportacijos“.

„Įtariama, kad Rusijos prezidentas yra atsakingas už karo nusikaltimą, neteisėtą gyventojų (vaikų) deportaciją ir neteisėtą gyventojų (vaikų) perkėlimą iš okupuotų Ukrainos teritorijų į Rusijos Federacijos teritoriją“, – rašoma pranešime, paskelbtame teismo interneto svetainėje.

V. Zelenskis savo vakariniame kreipimesi į tautą pažymėjo, kad nusikalstamos tūkstančių ukrainiečių vaikų deportacijos į Rusiją operacijos būtų neįmanoma įvykdyti be aukščiausios šalies vadovybės įsakymo.

„Atskirti vaikus nuo šeimų, atimti iš jų visas galimybes susisiekti su artimaisiais, slėpti vaikus Rusijos teritorijoje, išvežti juos į atokius regionus – visa tai yra akivaizdi Rusijos valstybinė politika, valstybiniai sprendimai, valstybinis blogis. Kuris prasideda būtent nuo šios valstybės aukščiausio rango pareigūno“, – pareiškė ukrainiečių lyderis.

Jis padėkojo TBT prokuroro Karimo Khano (Karimo Chano) komandai ir visiems, padedantiems Ukrainai „kovoti už teisingumą“.

 

Gairės: karas Ukrainoje, V.Putino arešto orderis, TBT, Volodymyras Zelenskis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS