V. Zelenskis: Ukraina gavo papildomų NASAMS sistemų, jos jau pradėjo kovinį budėjimą | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS: UKRAINA GAVO PAPILDOMŲ NASAMS SISTEMŲ, JOS JAU PRADĖJO KOVINĮ BUDĖJIMĄ

Ukraina gavo papildomų NASAMS oro gynybos sistemų. Jos jau pradėjo kovinį budėjimą ir gerai sustiprins šalies oro gynybą žiemos išvakarėse.

Tai antradienį po pasitarimo pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, praneša portalas „rbc.ua“.

„Gavau ataskaitas apie pastarąją parą gautus šaudmenis, techniką ir įrangą. Partnerių perduotos pildomos NASAMS sistemos pradėjo kovinį budėjimą. Laiku sustiprinta mūsų oro gynyba artėjant žiemai", - sakė jis.

Komentuodamas situaciją fronte, prezidentas pažymėjo, kad karo veiksmai tęsiasi Kupiansko, Bachmuto, Avdijivkos kryptimis ir pietuose.

„Išklausėme žvalgybos duomenis apie padėtį laikinai okupuotose teritorijose, Juodosios jūros regione ir Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos šalyse. Saugumo tarnyba informavo apie savo kontržvalgybos priemones“, - pridūrė V. Zelenskis.

NASAMS yra Norvegijoje pagaminta mobilioji oro gynybos sistema, galinti paleisti 72 raketas per 12 sekundžių. Ji naikina lėktuvus, sraigtasparnius ir sparnuotąsias raketas 40 km spinduliu.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos pirmąją NASAMS sistemą gavo 2022 metų lapkritį. Maždaug prieš savaitę buvo sužinota, kad Norvegijos gynybos ministerija susitarė patobulinti NASAMS oro gynybos sistemas su JAV kompanija „Raytheon“ ir Norvegijos „Kongsberg Gruppen“. O spalio viduryje buvo pranešta, kad Lietuva netrukus perduos Ukrainai dvi NASAMS sistemas.

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, NASAMS sistemos, oro gynyba
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS