V. Zelenskis Vakarams: Ukrainos likimas priklauso nuo jūsų | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS VAKARAMS: UKRAINOS LIKIMAS PRIKLAUSO NUO JŪSŲ

  • 0

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį pareiškė, kad jo šalies likimas priklauso nuo Vakarų pasaulio paramos, ir sakė esąs tikras, kad Jungtinės Valstijos patvirtins itin svarbų karinės pagalbos paketą.

Jis taip pat nurodė, kad per karą, pradėtą Rusijos invazinių pajėgų, žuvo 31 tūkst. Ukrainos karių.

„Ar Ukraina pralaimės, ar mums bus labai sunku ir ar bus daug aukų, priklauso nuo jūsų, nuo mūsų partnerių, nuo Vakarų pasaulio“, – spaudos konferencijoje Kyjive, skirtoje antrosioms Rusijos invazijos metinėms, kalbėjo jis.

Ukrainos vadovas užsiminė, kad ilgai laukto Kyjivo kontrpuolimo planai pernai buvo iš anksto nutekinti Rusijai.

„Mūsų kontrpuolimo veiksmų planai buvo pateikti Kremliui dar prieš prasidedant kontrpuolimo veiksmams“, – spaudos konferencijoje sakė V. Zelenskis ir pridūrė, kad kariuomenės vadai dėl informacijos nutekėjimo šių metų strategijai mūšio lauke rengia kelis planus.

Prezidentas teigė, kad tiki, jog JAV Kongresas galiausiai patvirtins karinės paramos Kyjivui paketą.

„Kongresui yra vilties, ir aš esu įsitikinęs, kad ji pasitvirtins, kitaip nesuprantu, kokiame pasaulyje pradėsime gyventi“, – sakė V. Zelenskis.

Pagalbos teikimą blokuoja respublikonų pasipriešinimas.

V. Zelenskis taip pat įvardijo Ukrainos karinius nuostolius, patirtus per dvejus metus trunkančias kovas su rusų invazinėmis pajėgomis.

„Šiame kare žuvo 31 tūkst. Ukrainos karių. Ne 300 tūkst. ar 150 tūkst., ar kaip ten [Rusijos prezidentas Vladimiras] Putinas ir jo melagių ratas sako. Bet kiekviena iš šių mirčių mums yra didelė netektis“, – teigė Ukrainos vadovas.

Paklaustas, ar kalbėtųsi su V. Putinu, jis atsakė: „Ar galite susikalbėti su kurčiu žmogumi? Ar galite susikalbėti su žmogumi, kuris žudo savo oponentus?“

Šį mėnesį atokiame Arkties kalėjime mirė pagrindinis Kremliaus opozicionierius Aleksejus Navalnas.

„Jis mato save (valdžioje) iki 2030 metų, mes norėtume su juo užbaigti anksčiau“, – pridūrė V. Zelenskis, turėdamas omenyje artėjančius prezidento rinkimus Rusijoje, kurie, tikėtina, pratęs ilgą V. Putino valdymą iki 2030 metų.

Gairės: Volodymyras Zelenskis, parama Ukrainai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS