V. Zelenskis viešai padėkojo G. Nausėdai: palaikau ryšį su mūsų bičiuliu | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS VIEŠAI PADĖKOJO G. NAUSĖDAI: PALAIKAU RYŠĮ SU MŪSŲ BIČIULIU

  • 0

Su Lietuvos prezidentu Gitanu Nausėda telefonu bendravęs Ukrainos lyderis Volodymyras Zelenskis po pokalbio feisbuke padėkojo už paramą.

„Palaikau ryšį su mūsų bičiuliu – Lietuvos prezidentu Gitanu Nausėda. Kalbėjome apie situaciją mūšio lauke, Ukrainos gynybinius poreikius ir tolesnę euroatlantinę integraciją“, – rašė V. Zelenskis.

Be to, jis padėkojo G. Nausėdai už sveikinimus Ukrainos gynėjų dienos proga.

Po pokalbio su Ukrainos prezidentu G. Nausėda teigė, kad oro gynybos sistemų Ukrainai tiekimas yra būtina sąlyga civiliams apsaugoti ir pergalei prieš Rusijos agresiją pasiekti.

„Ukrainos sėkmė atkovojant Rusijos užgrobtas teritorijas – ukrainiečių herojiškumo ir nepalaužiamos valios liudijimas. Tikiu, kad Vakarams operatyviai teikiant reikiamą pagalbą jums pavyks išstumti agresorių iš savo teritorijų. Oro gynybos sistemų Ukrainai tiekimas – būtina sąlyga civiliams apsaugoti ir pergalei pasiekti“, – sakė G. Nausėda.

Anot jo , tai yra „mūsų visų kova už taiką ir laisvę, kurioje Lietuva rems Ukrainą iki pergalės“. Pokalbyje G. Nausėda išreiškė tvirtą Lietuvos palaikymą Ukrainai.

Pasak G. Nausėdos, Vakarų taikomos sankcijos turi būti griežtinamos tiek Rusijai, tiek Baltarusijai, užkertant bet kokias galimybes jas apeiti. Lietuvos prezidentas kartu pasveikino Ukrainos vadovą ir visus šalies žmones su Ukrainos gynėjų diena.

Gairės: Gitanas Nausėda, kalbėjosi telefonu, karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS