V. Zelenskis: visa Ukrainai tiekiama Vakarų ginkluotė – gynybinė | KaunoDiena.lt

V. ZELENSKIS: VISA UKRAINAI TIEKIAMA VAKARŲ GINKLUOTĖ – GYNYBINĖ

  • 7

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį pareiškė, kad visa Vakarų šalių Ukrainai tiekiami karinė įranga yra gynybinės paskirties.

„Po to, kai dalis mūsų teritorijų buvo okupuotos, stipriname savo gynybinį potencialą ir kariuomenės pajėgumus. Iš esmės suprantame, ko mums reikia“, – Kijeve per spaudos konferenciją su Nyderlandų premjeru Marku Rutte (Marku Riute) kalbėjo V. Zelenskis.

„Šiandien nesu pasirengęs viešai pasakyti, dėl ko ir su kuria šalimi išsamiai tariamės ir ką gauname. Mums labai svarbu, kad visi šie ginklai būtų skirti gynybai. Mes galvojame tik apie taiką. Mes galvojame tik apie teritorijų deokupaciją – ir tik diplomatiniu būdu“, – pabrėžė prezidentas.

Jis pažadėjo, kad Ukraina niekada neatiduos daugiau savo teritorijos.

„Todėl parengėme atskirą sąrašą, ko reikia mūsų kariuomenei“, – sakė V. Zelenskis ir priminė, kad per artimiausius trejus metus nuspręsta paruošti papildomus 100 tūkst. ukrainiečių karių.

„Manau, kad tai padarysime greičiau, padidinsime savo profesionalią kontraktinę kariuomenę... Tai aiškūs žingsniai, nes šis klausimas susijęs būtent su atgrasymu“, – pridūrė valstybės vadovas.

Pasak jo, šios priemonės papildo „diplomatinius žingsnius, kurių imamės ne tik mes, bet ir Europos šalių vadovai. Jie bendrauja su Rusija įvairiais formatais ir rengia virtinę svarbių sankcijų.“

Vis tik V. Zelenskis pabrėžė, jog sankcijų klausimu nevisiškai sutaria „Ukrainos tauta ir kai kurių Europos lyderiai“.

„Kalbame apie prevencinius žingsnius, žinome, kad pasaulio lyderiai yra susiskaldę. Vieni sako, kad tai turėtų būti iš dalies prevencinės sankcijos, kiti – kad jos turėtų būti taikomos Rusijai padidėjus eskalacijai. Vis dėlto dialogas tęsiasi“, – kalbėjo prezidentas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

o

sis klounas prisivaidins ileidinejes sia ginkluote be tautos valios nes jis tai ne haholas o greiciau Hazaras /zydelis kurie ir bega nuo arabu i ukraina kurios pietus apgyvendinti kazoku /hazoku/ tai ir yra ju manimu /pazadetoji/ zeme kuria nori uzimt pentagono padedami ka ir matome'''

ogi

panasiai merkel atsikrate gaubicom /metalo lauzu/ kuri kedainiu santechnikas paulausko pritarimu pardave doiciams i prichvatizavo kaip asmeniska reiskia sovietpalikimas kaip ir jie patys?===

Cha cha cha

Rusams neatrodo, kad Ukrainai tiekiama Vakarų ginkluotė – gynybinė. Kokia ten, po šimts, gynybinė, jei net su tanku atvažiavęs į Ukrainą, negali būti tikras, kad netapsi keptu kotletu?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS