Vaikų nuotraukomis instagrame besidalijantys tėvai bando pasipelnyti: ruošiamas apynasris | KaunoDiena.lt

VAIKŲ NUOTRAUKOMIS INSTAGRAME BESIDALIJANTYS TĖVAI BANDO PASIPELNYTI: RUOŠIAMAS APYNASRIS

  • 3

Naudojatės socialiniais tinklais ir nuolat dalijatės savo vaikų atvaizdu? Ar pagalvojote, kad taip galima pažeisti vaiko teisę į privatumą? Klausimą įstatymo lygiu kelia prancūzai. Kalbama ne tik apie įprastą nuotraukų dalijimąsi, bet ir atvejus, kai tėvai keldami nuotraukas siekia populiarumo ir taip bando pasipelnyti. Apie tai – LNK reportaže.

Kaip apsaugoti vaikų privatumą, kai socialiniai tinklai ir nuotraukos tapo neatskiriama gyvenimo dalimi, ir kaip nenusifotografuoti ir nepasidalyti akimirkomis, ypač atostogaujant?

„Naudojuosi feisbuku ir instagramu ir mūsų atostogų nuotraukomis dalijuosi su draugais ir artimaisiais. Nuotraukos taip pat yra puikus būdas pamatyti, kaip mūsų sūnus auga ir kasmet keičiasi“, – pasakojo atostogaujant su šeima pakalbinta mama Leslie iš Prancūzijos.

Jos sūnus, panašu, pozuoti jau įpratęs. „Man tai ne taip jau ir svarbu. Jaučiuosi maža žvaigždė“, – sako jis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Tačiau tie patys prancūzai susirūpino dėl vaikų privatumo. Klausimas pasiekė Parlamentą, tad gali būti taip, kad tėvai savo vaikų atvaizdais dalytis nebegalės. Įstatymų projektu taip pat siekiama nubausti tėvus, kurie skelbdami savo vaikų nuotraukas siekia įgyti kuo daugiau sekėjų ir taip pasipelnyti.

„Mes keliame nuotraukas, nors žinome, kad internete atsiranda vis daugiau nedorėlių“, – sakė tėtis Joahn.

Mes keliame nuotraukas, nors žinome, kad internete atsiranda vis daugiau nedorėlių.

„Visada paprašau sūnaus sutikimo prieš skelbiant nuotrauką. Jei jis nesutinka, aš to nedarau“, – patikino mama.

„Didžiausią susirūpinimą kelia tai, kad nuotraukos gali būti panaudotos vaikų pornografijos svetainėse. Kita problema susijusi su dirbtiniu intelektu kuriant galimas klastotes“, – apie įstatymo poreikio priežastis pasakojo žurnalistė Margaux Vulliet.

Prancūzai dalijasi ir vieno tyrimo duomenimis: daugiau nei pusė tėvų Prancūzijoje jau yra dalijęsi savo vaikų nuotraukomis internete, o 91 proc. jų tai darė kol jų vaikams nebuvo sukakę penkeri.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ha

Nuotrauku kelimas tik su bartoseviciaus leidimu?

AAA

Gyvūnų taip nebus galima fotografuoti - jie irgi turi turėti teises į privatumą. Už tai miestuose pristatinėtos kameros, sekančios mūsų beveik kiek vieną žingsnį žmogaus privatumo nepažeidžia.

kaipbe

Lnk turinio, kur kd žurnalistų straipsniai???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS