Valstybinė žiniasklaida: Kim Jong Unas prireikus nedvejodamas sunaikintų Pietų Korėją | KaunoDiena.lt

VALSTYBINĖ ŽINIASKLAIDA: KIM JONG UNAS PRIREIKUS NEDVEJODAMAS SUNAIKINTŲ PIETŲ KORĖJĄ

  • 5

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) paragino sustiprinti branduolinio atgrasymo priemones, perspėjo, kad prireikus nedvejodamas sunaikintų Pietų Korėją ir apžiūrėjo pagrindines ginklų gamyklas, trečiadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Kim Jong Unas, pavadinęs Pietų Korėją pagrindiniu priešu, sakė, kad Pchenjano prioritetas turėtų būti „pirmiausia stiprinti karinius savigynos pajėgumus ir branduolines karo atgrasymo priemones“, pranešė oficialioji Šiaurės Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA).

Po to, kai Kim Jong Unas įtvirtino savo šalies kaip branduolinės valstybės statusą konstitucijoje ir išbandė keletą pažangių tarpžemyninių balistinių raketų, abiejų Korėjų santykiai atsidūrė vienoje blogiausių pozicijų per pastaruosius dešimtmečius.

Kim Jong Unas sakė, kad nors Šiaurės Korėja, oficialiai vadinama Korėjos Liaudies Demokratine Respublika (KLDR), vienašališkai nesukels konfrontacijos, ji neketina vengti karo, pranešė KCNA.

„Jei Korėjos Respublika (Pietų Korėja) išdrįs panaudoti ginkluotąsias pajėgas prieš KLDR arba grasinti jos suverenitetui bei saugumui ir tokia galimybė pasitaikys, mes nedvejodami sunaikinsime KR, sutelkę visas turimas priemones ir pajėgas“, – pranešė KCNA.

Kim Jong Unas, lydimas aukšto rango partijos ir kariuomenės pareigūnų, pirmadienį ir antradienį aplankė kelias šaudmenų gamyklas, pranešė KCNA. Pranešime teigiama, kad šie vizitai yra padrąsinimas ginklų pramonės darbininkams „kovoje už didžiulio gamybos tikslo pasiekimą naujaisiais metais“.

Jungtinės Valstijos ir dešimtys sąjungininkių, įskaitant Pietų Korėją ir Japoniją, kaltina Šiaurės Korėją pažeidus daugybę tarptautinių sankcijų ir perdavus raketų Rusijai, kad ši galėtų pastiprinti savo karinę invaziją į Ukrainą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Taigi

chriu-chriu - putlerio naujasis draugelis

Sveikiname

su gimimo diena ir kaip rusai sako "čtob chui stojal I dengi byli "

stai

kas būna kai valstybe valdo korumpuoti kiaules ir jų vaikai, palikuonys šiltų vietų nenori apleisti. Viskas atrodo paprasti, sėdi prie stalo, panaikini sienas, viena šalis, ir t.t. visi dirbam, statom,projektuojam ir gerai gyvenam...bet ne, kažkas nori režimo, kad jo komunistai amžinai butu valdžioje. Bėda tame kad be karo to neisvalysi, paziurekit i vokietija jei ji nebūtų pralaimėjus ir issivalius nuo visokių naciu, dabar ji butu kaip šiaurės koreja
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS