Varšuva: Rusijos invazija į Ukrainą yra „strateginė ir taktinė nesėkmė“ | KaunoDiena.lt

VARŠUVA: RUSIJOS INVAZIJA Į UKRAINĄ YRA „STRATEGINĖ IR TAKTINĖ NESĖKMĖ“

Lenkijos užsienio reikalų ministras pirmadienį sakė Jungtinėms Tautoms, kad Rusijos įsiveržimas į Ukrainą yra „strateginė ir taktinė nesėkmė“.

Kreipdamasis į JT Saugumo Tarybą ministras Zbigniewas Rau (Zbignevas Rau) sakė, kad per šią kampaniją Maskva pradėjo atakuoti civilius ir kad toks elgesys prilygsta „valstybiniam terorizmui“.

„Ši prastai parengta ir vykdoma operacija virto strategine ir taktine nesėkme, – sakė Z. Rau. – Tačiau užuot vengęs nebūtinų žūčių savo pačių pajėgose, Kremlius pakeitė taktiką.“

„Įsibrovėliai pradėjo taikytis į civilius gyventojus ir infrastruktūrą, mėgindami palaužti Ukrainos žmonių dvasią, – pridūrė jis. – Tai yra smerktina, gėdinga ir prilygsta valstybiniam terorizmui.“

Z. Rau šį pranešimą paskelbė, Lenkija 2022 metais pirmininkaujant Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai (ESBO).

Pasak ministro, Rusijos agresija „kelia grėsmę pačiam ESBO gyvavimui“, tačiau Z. Rau pridūrė, kad jis artimiausiu metu aplankys Moldovą ir Balkanų šalis, siekdamas „pademonstruoti ESBO įsitraukimą“ siekiant padėti užbaigti šį karą.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, Lenkija, Zbigniewas Rau
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS