Varšuvoje nusileido du lėktuvai: į tėvynę grįžo iš Gazos Ruožo evakuoti Lenkijos piliečiai | KaunoDiena.lt

VARŠUVOJE NUSILEIDO DU LĖKTUVAI: Į TĖVYNĘ GRĮŽO IŠ GAZOS RUOŽO EVAKUOTI LENKIJOS PILIEČIAI

Pirmadienį Varšuvoje, Okencės kariniame aerodrome, apie 15 val. vietos laiku nusileido du lėktuvai. Jais į tėvynę grįžo aštuoniolika iš Gazos Ruožo evakuotų Lenkijos piliečių, praneša portalas „tvp. info“.

Pasak Lenkijos ginkluotųjų pajėgų operatyvinės vadovybės atstovo spaudai papulkininkio Jaceko Goryszewskio, visiems evakuotiesiems teikiama psichologinė ir medicininė pagalba. Kadangi tarp jų yra ir vaikų, vietoje dirba gydytojas pediatras.

Užsienio reikalų ministras Zbigniewas Rau, Seime paklaustas apie lenkų evakuaciją iš Gazos Ruožo, atsakė, kad tai „nuolatinis procesas“. „Svarbiausia, kad procesas buvo pradėtas, jis akivaizdžiai yra efektyvus, palaikome ryšį tiek su Izraelio, tiek su Egipto, tiek su Palestinos autonomijos valdžia“, – pažymėjo jis.

„Labai ilgos mūsų diplomatijos pastangos ir reikalų derinimas su artimiausiomis valstybinės valdžios institucijomis, pirmiausia - su prezidentūra, davė norimų rezultatų“, – pabrėžė Z. Rau.

Jis pridūrė, kad Užsienio reikalų ministerija buvo pasirengusi bet kokiam atvejui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Įdomu,

ką jie ten išvis veikė. Juk tai nėra turistinė šalis. Net neįsivaizduoju, kas galėtų sugalvoti ten apsilankyti. Ir dar kartu su vaikais.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS