Vatikanas patvirtino, kad popiežius gavo V. Klyčko kvietimą apsilankyti Kyjive | KaunoDiena.lt

VATIKANAS PATVIRTINO, KAD POPIEŽIUS GAVO V. KLYČKO KVIETIMĄ APSILANKYTI KYJIVE

Kyjivo meras Vitalijus Klyčko pakvietė popiežių Pranciškų atvykti į Ukrainos sostinę. Vatikanas antradienį patvirtino, kad gautas atitinkamas laiškas.

Laiške, kuris pasirašytas kovo 8 dieną, V. Klyčko reiškia viltį, kad pasaulio religijų lyderių apsilankymas Kyjive „padės išgelbėti žmonių gyvybes ir nuties kelią taikai mūsų mieste, šalyje ir už jos ribų“.

Jei kelionė neįmanoma, V. Klyčko prašo Šventojo Tėvo dalyvauti vaizdo konferencijoje. Vatikanas nepasakė, ar nusiuntė atsakymą į Kyjivą. Tačiau atstovas Matteo Brunis priminė popiežiaus kalbą po Viešpaties Angelo maldos tikintiesiems sekmadienį šv. Petro aikštėje, kurioje jis pirmiausiai kalbėjo apie vaikų ir nekaltų žmonių kančias ir pareiškė: „Dievo vardu prašau jūsų: sustabdykite šitas žudynes!“

Jau kovo 5-ąją V. Klyčko ir jo brolis Vladimiras dvasinius pasaulio lyderius – be kitų, Dalai Lamą, Izraelio vyriausiąjį rabiną Davidą Baruchą Lau ir Maskvos patriarchą Kirilą – vaizdo ryžiu pakvietė atvykti į Kyjivą ir taip pasiųsti taikos ženklą.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Kijevas, popiežius Pranciškus, Vatikanas, broliai Klyčko
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS