Venesuela: Rusijos pajėgos šalyje liks tol, kol reikės | KaunoDiena.lt

VENESUELA: RUSIJOS PAJĖGOS ŠALYJE LIKS TOL, KOL REIKĖS

Nepaisant JAV reikalavimų išvesti Rusijos dalinius iš Venesuelos, vyriausybė Karakase neatmeta, kad šalyje bus dislokuota daugiau karinio personalo, informuoja agentūra „Reuters“.

Rusijos naujienų agentūra „Interfax“, be to, cituoja Venesuelos užsienio reikalų viceministrą, teigusį, kad Rusijos kariai tol liks šalyje, kol bus reikalinga. Jų buvimas esą remiasi bendradarbiavimo susitarimu karinėje techninėje srityje.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas paragino rusų dalinius Venesueloje palikti šalį. Jis kaip vieną galimybių yra įvardijęs karinę intervenciją, tačiau vyriausybės atstovai nemano, kad tai rimta.

Rusija ir JAV Venesuelos krizėje palaiko skirtingas šalis: Maskva remia prezidentą Nicolą Madurą, o JAV - pereinamojo laikotarpiu prezidentu pasiskelbusį opozicijos lyderį Juaną Guaido.

Konstitucinė Asamblėja Karakase neseniai atvėrė kelią procesui prieš J. Guaido. Tai reiškia, kad šis gali sėsti į kalėjimą.

ES ketvirtadienį pasmerkė šį žingsnį. Tai esą yra „rimtas“ konstitucijos pažeidimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

Ar man vienam tas gaidys kažkuo primena broilerį ?

...

Rusija Venesueloje pagal susitarimą su tos šalies teisėta vyriausybe, o KADA JAV iš Sirijos savo karius išves?..

VYTAUTAS

NESIGAUNA JANKIAMS ČIA IGRŪSTI SAVO KRUVINOS DEMOKRATIJOS IR UŽGROBTI NAFTOS TELKINIUS.JANKIAI GRŪDA SAVO KRUVINĄ DEMOKRATIJĄ TEN,KUR DAUG NAFTOS IR KITŲ ŽEMĖS GĖRYBIŲ.PO TO DEMOKRATIŠKAS KRAUJAS,BADAS,MIRTYS.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS