Vengrijos parlamentas apribojo opozicijos deputatų teises ir laisves | KaunoDiena.lt

VENGRIJOS PARLAMENTAS APRIBOJO OPOZICIJOS DEPUTATŲ TEISES IR LAISVES

  • 2

Valdančioji dauguma Vengrijos parlamente priėmė naujas nuostatas, ribojančias opozicijos deputatų teises ir laisves.


Ateityje dvi ar daugiau frakcijų negalės apsijungti į vieną naują. Be to, nepartiniai parlamentarai negales nei jungtis prie frakcijos, nei kurti savos – net jei turės tam reikalingą narių skaičių.
 
Premjero Viktoro Orbano „Fidesz“ partija argumentuoja, kad tai leis geriau atspindėti rinkėjų valią. Tačiau stebėtojai atkreipia dėmesį, kad nauja tvarka apribos opozicijos politinio manevravimo galimybes. Opozicijai Vengrijos parlamente atstovauja kelios partijos ir populiarios nepartinės asmenybės.
 
Ateityje numatytos ir griežtesnės bausmės deputatams, kurie trukdys posėdžiams arba transparantais ar plakatais norės atkreipti dėmesį į pažeidimus.
 
Palamento pirmininkas Laszlas Koveris, kuris laikomas V. Orbano bendražygiu, ateityje galės uždrausti jiems iki 60 dienų dalyvauti posėdžiuose ir iki šešių mėnesių nubraukti algą.
 
„Fidesz“ partija parlamente turi dviejų trečdalių daugumą, su kuria gali pati viena keisti ir konstituciją. Opozicijai neretai lieka tik sensacingos akcijos, kad atkreiptų dėmesį į abejotinus balsavimus.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

O čia jau NESĄMINĖ: "nepartiniai parlamentarai negales nei jungtis prie frakcijos, nei kurti savos – net jei turės tam reikalingą narių skaičių", tai Rinkėjų teisių PAMYNIMAS.

deputatu deputatas

deputatu? rimtai? zurnalistai, matyt, paskolinti is valstieciu laikrascio? o g leninieciu balso?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS